Pompaandrijvingen
Volume unit prototype reluctantiemotor meer dan 25 procent kleiner

KSB Group heeft een prototype ontwikkeld van een zeer compacte 22 kW synchrone reluctantiemotor met ingebouwde frequentieomvormer.

Meer dan 25 procent kleiner

Het nieuwe prototype maakt gebruik van de nieuwste halfgeleidertechnologie die zorgt voor een volledig nieuwe koeling om warmte uit de vermogenselektronica af te voeren. Door de frequentieomvormer in de motor in te werken, zijn de ontwikkelaars erin geslaagd het volume van de unit met meer dan 25 te reduceren vergelijking met het traditionele ontwerp.

Duitse en Franse specialisten van KSB werkten voor de ontwikkeling van dit prototype samen met wetenschappers van het Karlsruher Institut für Technologie (KIT). Het prototype werd ontwikkeld om het potentieel aan te tonen van moderne onderdelen uit siliciumcarbide op het vlak van motorvermogen.

Vandaag draait ongeveer 70 procent van alle gestandaardiseerde pompen met een constante motorsnelheid. Om de pomp naar het gewenste bedrijfspunt te brengen, kan de rotor beperkt worden. In de toekomst zullen Industrie 4.0-ready motoren dit doen door de rotor virtueel te beperken. Dit kan zelfs gebeuren nadat de pomp in werking gesteld is.

Prototype reluctantiemotor

Het prototype van een 22 kW synchrone reluctantiemotor van KSB toont het potentieel aan van moderne onderdelen uit siliciumcarbide op het vlak van warmtebeheer en een hoger vermogen.

1 reactie op “Volume unit prototype reluctantiemotor meer dan 25 procent kleiner

  1. Dick Zijl schreef:

    KSB Reluxtantiemotor met ingebouwde freq.omv..

    Wanneer zijn dit soort motoren te koop en wat kosten ze ongeveer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.