Pompaandrijvingen
Vatpompen

De Dopag vatpompen zijn toepasbaar als centraal verzorgingsysteem of als toevoersysteem van doseerventielen. Viskeuze materialen als vetten en smeermiddelen, lijmen en kitten op basis van silicone, polyurethaan en epoxyhars kunnen vanuit de originele verpakking, denk aan stalen drums, kunststof emmers en vaten, zo worden overgepompt.

Plunjerpomp

Bij lichtviskeuze materialen raadt de fabrikant het gebruik van een insteek-plunjerpomp aan die handmatig of met een takel in de drum wordt neergelaten. Hoogviskeuze en pasteuze materialen zijn te verpompen met een plunjerpomp in combinatie met een pneumatisch gedreven volgplaat. Dit geheel wordt met twee pneumatische cilinders in en uit het vat of emmer gedreven. Als de volgplaat eenmaal in de drum of emmer is gezakt, kan het systeem eenvoudig worden ontlucht. De afdichtingsring rondom de volgplaat zorgt ervoor dat het materiaal niet in contact komt met de buitenlucht. Daarnaast veegt de afdichtingsring de wanden nagenoeg schoon waardoor tot op de laatste resten alles is te verwerken.

De dubbelwerkende plunjerpompen zorgen voor een continue dosering zodat naast continu afvullen en doseren ook korte en lange rupsen kunnen worden gelegd.

Ventielen

Voor het doseren levert Dopag diverse doseer- en uitstroomventielen, inclusief alle benodigde accessoires als aanstuurventielen, slangen en aansluitnippels. De doseerventielen zijn verkrijgbaar in doseervolumes van 0,003 – 12,0 ml in een shot. Bij de uitstroomventielen bedraagt de rupscapaciteit 0,2 -14,0 mm, afhankelijk van snelheid en gemonteerde doseernaald. Kleinere en grotere rupsen zijn op aanvraag.

De sproeiventielen in het assortiment kunnen lijm of vet in elk gewenst sproeibeeld aanbrengen. Het spuugventiel kan op moeilijk bereikbare plekken kleine dotjes vet over een afstand tot 120 mm exact op een substraat aanbrengen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *