Pompaandrijvingen
Tien B100H’s en tien B125H’s nieuw in huurvloot Eekels

Eekels heeft onlangs de huurvloot uitgebreid met tien in eigen beheer gebouwde 4″ dieselmotorpompsets, type B100H.

 

B100H en B125H

Pieter Molmans, managing director bij Eekels Pompen: “Naast de tien 4″ dieselmotorpompsets hebben we ook opdracht gegeven voor het bouwen van tien nieuwe 6″ dieselmotorpompsets, type B125H. Deze worden in het vierde kwartaal van 2018 inzetbaar binnen de huurvloot.

De nieuwe lichting pompen is voorzien van DSE-monitoring waarmee de pomp op afstand is te monitoren en uit te lezen. Dit ingebouwde telemetriesysteem biedt extra besturingsmogelijkheden. De digitale besturingseenheid vereenvoudigt bovendien de bediening en het gebruik van de pomp. Dat gebeurt via een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel, zowel lokaal als via het gsm-netwerk. Monitoren kan via pc, laptop, tablet en smartphone. Daarmee kan de pomp te allen tijde op de voet gevolgd worden.”

 

DSE-monitoring

Molmans vervolgt: “Alarmering en signalering geschieden via sms of email. Het systeem is aangesloten op de Eekels storingsdienst die 24/7 alert is. De pompset kan zowel manueel als automatisch in of buiten bedrijf gesteld worden. Bovendien wordt het brandstofniveau bewaakt, inclusief alarmering. Oliedruk, toerental en temperatuur worden op afstand uitgelezen zodat er tijdig afwijkingen kunnen worden gesignaleerd. Bij het bereiken van een onderhoudsinterval wordt er ook een signaal gegeven en bij te lage accuspanning eveneens. Verder bezit het systeem een hoogwateralarm en kan de pomp op afstand worden gestart en gestopt. Voor de veiligheid is er een track-en-trace functie op basis van geofencing toegevoegd om diefstal te voorkomen. De locatiebepaling van de pomp gebeurt via Google maps.”

Een groot deel van de dieselmotor- en elektrische pompsets is voorzien van telemetrie, op afstand te monitoren en bedienen. De niveauregeling zorgt ervoor dat de pomp alleen dan draait wanneer het nodig is.

 

 

Voordelen van huren

Over huren zegt Molmans: “We luisteren naar de wensen van de huurder en bieden een zorgvuldig geselecteerd aantal pompen aan waarbij ook gekeken wordt naar het juiste leidingenwerk. Naast de huurkosten brengt het huren van een pomp ook energiekosten met zich mee. Dankzij onze moderne, energiezuinige diesel- en elektrisch aangedreven pompen blijven de energiekosten beheersbaar. De schroefcentrifugaalpomp combineert een grote sferische vuildoorlaat met dat lage energieverbruik en dat maakt de pompen breed inzetbaar.”

De schroefcentrifugaalpompen hebben een efficiencygraad van 80 procent volgens de verhuurder waardoor de pomp een kleinere diesel- of elektromotor kan hebben. “Het ontwerp zorgt voor een gunstige NPSH-curve. De pomp kan zijn werk ook doen op grote aanzuighoogtes. Schroefcentrifugaalpompen staan bekend om hun grote vrije kogeldoorlaat en verstoppingsvrije werking. Voor droog opgestelde vuilwaterpompen heeft Eekels een vacuümsysteem dat zichzelf volautomatisch aan- en uitschakelt op het moment dat de pomp droog komt te staan. Het geluidsniveau van een gemiddelde pompset is 54 dB(A) op zeven meter afstand.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.