Pompaandrijvingen

Standaard highspeed turbo-applicaties

Standaard highspeed turbo-applicaties

Yaskawa Environmental Energy / The Switch leverde onlangs duizenden in serie vervaardigde turbo-aandrijvingen voor high speed pomp- en compressorapplicaties. Het bedrijf maakte bestaande technologie geschikt voor gestandaardiseerde, met aandrijvingen gekoppelde motoren.

Standaard

Het tijdperk van overbrengingen neigt langzaam ten einde te lopen, aldus de fabrikant. Dat terwijl nieuwe technieken aan betekenis winnen. Het Japanse merk gaat daarom de tot nu toe alleen voor grote klanten beschikbare technologie in de vorm van gestandaardiseerde pakketten aanbieden. Dat maakt de voordelen hiervan ook voor een breder spectrum van hoogtoeren applicaties beschikbaar.

Highspeed

De robuuste motor met massieve rotor maakt een overbrenging overbodig. Dat maakt toepassingen met hogere toerentallen en grotere beschikbaarheid mogelijk. De in samenhang met overbrengingen optredende mechanische problemen behoren tot het verleden. Met minder onderdelen gaat ook de behoefte aan reservedelen en onderhoud omlaag.

Rotor

Voor de machine betekent de in Finland gebouwde oplossing een hoog motorrendement. Dat wordt gegarandeerd door de moderne rotorstructuur. De massieve rotorconstructie kenmerkt zich door een hoge mechanische sterkte en stabiliteit. Hij is ook compacter en lichter en neemt tot 50 procent minder plaats in dan gangbare constructies.

Elke motor met massieve rotor krijgt een passende Yaskawa GA700 frequentieregelaar en vormt daarmee een gebruiksvriendelijk pakket. De applicatie kan gebruikmaken van een snelheidsregeling over het totale toerentalbereik. Dat garandeert rendement en energiebesparing.


Turbo-applicaties

Volgens Yaskawa Environmental Energy / The Switch kunnen de nieuwe motoren al binnen twee jaar worden terugverdiend. Het bedrijf beschouwt die als een aantrekkelijke mogelijkheid voor alle applicaties die van de ervaring met high-speed motoren kunnen profiteren. Denk aan ventilatoren, turbocompressoren, vacuüminstallaties, turbogeneratoren, industriële compressoren voor perslucht en gassen, koelers en turbopompen.

De standaardmotoren met massieve rotor bieden vermogens van 100 kW tot 600 kW en toerentallen van 6.000 min-1 tot 21.000 min-1. Ze werken op voedingsspanningen van 380 V tot 690 V. De lucht- of vloeistofgekoelde motor is leverbaar in drie bouwgrootten: 250, 315 en 355.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.