Pompaandrijvingen
Softstarters van Fairford Electronics heten nu Motortronics

Een jaar na de aankoop van het Engelse Fairford Electronics door het Amerikaanse bedrijf Motortronics verdwijnt de naam Fairford van de producten.

Motortronics

Motortronics wenste haar positie op de Amerikaanse markt te verstevigen en de beschikking te krijgen over de innovatieve en makkelijk in bedrijf te stellen Synergy- en Agility-series uit Engeland. Bovendien lonkte het Europese distributienet van Fairford om ook de Medium Voltage softstarters op de Europese markt te kunnen verkopen. Alle producten voeren vanaf nu het Motortronics-logo met een serie-aanduiding door de letters VMX.

Softstarters

De VMX-Synergy serie loopt van 17 tot 1080A en beschikt over een auto-tune functie en een kleuren touchscreen. Door de geïntegreerde energiebesparingsfunctie Iers bespaart de gebruiker tijdens de levensduur van de starter heel veel energie. Daarnaast biedt de Synergy™ Fairford’s automatische setupfunctie die de gebruiker in staat stelt om de softstarter in vier stappen in bedrijf te stellen.

De VMX-Agility softstarters zijn in te zetten in het bereik van 7 tot en met 250kW en bieden een stroombereik in drie bouwgroottes van 17 tot en met 361A. De aansluitspanning kan tot 600V bedragen. Standaard zijn de softstarters berekend op vijf starts per uur. Door toevoeging van een koelventilator kan dit oplopen tot maximaal 40 starts per uur.

De fabrikant noemt de inbedrijfstelling van de VMX-Agility softstarters eenvoudig. Dat gebeurt met de cursor-toetsen en de informatie op het grafisch display. De gebruiker beantwoordt drie vragen en hij doet het.

De kleinste

De kleinste softstarters uit het leveringsprogramma van Motortronics zijn nu de softstarters uit de VMX-PFE serie. Zij bieden een vermogensbereik van 1 tot 41A en kunnen worden aangesloten op een 230V tot 460V net. Er bestaan negen stroomgroottes.

De starters zijn voorzien van een interne bypass en overstroombeveiliging. De DIN-rail versnelt de montage en inbedrijfstelling geschiedt door instelling van een paar potentiometers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.