Energie-efficiëntie
Snellere, ultra-efficiënte elektrische aandrijfsystemen

WEG gaat samenwerken met Embraer, de OEM voor vliegtuigen. Door deze samenwerking willen beide partijen sneller de volgende generatie van aandrijfsystemen in de luchtvaart realiseren.

Elektrische aandrijfsystemen

Samen verwachten ze het verkrijgen van kennis en ervaring op het gebied van het elektrisch aandrijven van vliegtuigen te versnellen. De eerste vlucht van een demonstratiemodel staat al voor 2020 gepland.

Samenwerking

Samenwerking tussen de twee onderzoekteams ondersteunt de ontwikkeling van innovatieve technieken die de mogelijkheid scheppen voor toekomstige luchtvaartplatforms. Daarnaast ontwikkelt het potentieel nieuwe marktsegmenten. Deze initiatieven, gecombineerd met een lange termijn aanmoedigingsbeleid zorgen eveneens voor het versterken van de intenties van Brazilië om een wereldleider te worden op het gebied van duurzame technologieën.

Technologische capaciteiten

Manfred Peter Johann, Managing Director van WEG Automation, zegt hierover: “Onze voortdurend evoluerende powertrain technology, die zich gedurende vele jaren heeft ontwikkeld in beproefde toepassingen zoals treinen, bussen, vrachtwagens en boten, heeft het pad geëffend voor deze uitdagende wetenschappelijke en technologische samenwerking. We willen in harmonie samenwerken aan het mogelijk maken van de elektrische aandrijving van vliegtuigen en het uitbreiden van de technologische capaciteiten van WEG, Embraer en Brazilië.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.