Pompaandrijvingen
Schroefspindelpomp te gebruiken zonder CIP-centrifugaalpomp

De nieuwe schroefspindelpomp MS serie van de Duitse fabrikant Knoll Maschinenbau is een high performance unit speciaal ontwikkeld voor pomptaken in de voedingsmiddelenindustrie. Veel van de voordelen zijn ook van toepassing in de cosmetische, chemische en de farmaceutische industrie.

Breed toerenbereik

Met zijn brede toerenbereik is de MS geschikt voor het verpompen van zowel hoogviskeuze media (tot 1 miljoen mPas) als voor producten met een lage viscositeit tot dikke producten met vaste delen.

Het gebruik van de MS-schroefspindelpomp vereist geen additionele CIP-centrifugaalpomp. Daarnaast transporteert de pomp zonder van richting te veranderen en nagenoeg pulsatievrij en zodoende wordt een low-shear, zachte pompwerking gegarandeerd.

Capaciteit

De MS schroefspindelpompen kunnen, afhankelijk van de grootte en toepassing, een capaciteit bereiken van 100 tot 40.000 l/u en een verschildruk van 20 bar. Het pomphuis en lagerblok van de schroefspindelpomp worden uit roestvast staal vervaardigd met nauwkeurige toleranties voor alle componenten. De kleine spleetwijdtes resulteren in een minimale terugstroming en een zachte pompwerking. Verder zijn de elastomeervrije pompelementen zo ontworpen dat ze aanrakingsvrij kunnen draaien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.