Pompaandrijvingen
Reuzenfontein spuit 100 meter hoog

In het Limburgse Panheel is 2 juli j.l. de reuzenfontein van Fun Beach Event en Leisure Park officieel in gebruik genomen. Distrimex leverde de pomp.

Ingewikkelde techniek

De reuzenfontein spuit tot 100 meter. Om het Maasplassengebied in Midden-Limburg nog beter op de kaart te zetten, zocht de directie van Fun Beach naar een unieke attractie. Ruim anderhalf jaar werkten een team van ingenieurs en bedrijven aan de ingewikkelde technische installatie die achter de enorme fontein schuilgaat. Met als resultaat een waterstraal uit de spuitmond met een snelheid van 250 km/uur die tot 100 meter hoog komt. Op termijn is de verwachting dat de Fun Beach Fountain maximaal 150 meter hoog gaat spuiten.

 Hoge druk pomp

De fontein werkt met een BA-C200H42 hoge druk centrifugaalpomp van Distrimex Pompen & Service. De maximale druk van 18 bar én het feit dat de pomp op voorraad lag, gaven de doorslag bij de keuze.

 

2 reacties op “Reuzenfontein spuit 100 meter hoog door hoge druk

  1. dba schreef:

    Om info in te winnen zijn de ontwikkelaars, vanwege de kennis en ervaring, eerst bij Holland Special Pumps te rade gegaan om daar advies in te winnen over het pompsysteem, maar uiteindelijk vanwege het budget elders naar dergelijk systeem gezocht.

  2. dba schreef:

    In eerste instantie is men te rade gegaan bij Holland Special Pumps. HSP speelde voor hen een adviserende rol aangaande het pompsysteem. Vanwege het beschikbare budget koos men er voor om op het laatste moment dis pompsysteem elders te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.