Pompaandrijvingen

Pompontwerp naar meest actuele API-standaard

Pompontwerp naar meest actuele API-standaard

De Rodelta ETL (API 610-OH5) pomp is volledig ontworpen volgens de nieuwste editie van de API 610, 11e editie. Het ontwerp is zelfs klaar voor de verwachte wijzigingen van de 12e editie, aldus de fabrikant.

API-standaard

Voor Rodelta was het een weloverwogen keuze om niet terug te grijpen op zijn bewezen staat van dienst met haar installed base. Dus herontwierp het bedrijf de OH5 naar de nieuwste standaard van de API zodat er geen enkele afwijking is van deze norm.

Het herontwerp beoogt maximale betrouwbaarheid met minimale roterende en stationaire onderdelen. Alles om het gebruikersgemak te verhogen.

Pompontwerp

Bij het zien van de grafiek van het hydraulische veld valt direct op dat zowel de flexibiliteit als de dekking de belangrijkste parameters vormen voor het definiëren van de hydraulica van de pomp. Omdat NPSH tevens een cruciaal onderdeel is bij het kiezen van een pomp, heweft de fabrikant een zuigkast ontworpen waarop octrooi is aangevraagd. De klant kan zo een goede match vinden in het radiale pompbereik zonder gebruik te maken van een inducer technologie (niet toegestaan door API). Een ander alternatief voor omstandigheden met lage NPSHa is door verandering van het pomptype naar between bearings (BB type). Behalve de kosten zou dit tevens de footprint nadelig beïnvloeden.

Het OH5-ETL-pomptype voldoet aan de strengste emissie-eisen met betrekking tot asafdichtingen. De afdichtingskamer is bijvoorbeeld volledig compatibel met de API 682 en geschikt voor alle mechanische afdichtingstijlen, inclusief geavanceerde gasbarrière-afdichtingstechnologie.

Onderhoud

Voor eenvoudig onderhoud is de pomp zodanig ontworpen dat er 240 graden toegankelijkheid tot de asafdichting is. De mechanische afdichtingkamer is zo geplaatst dat afdichtingsverbindingen niet worden beïnvloed door de tapeinden en moeren op het pompdeksel. In combinatie met het nieuwe ontwerp van het pomphuis heeft dit geen nadelige gevolgen voor de asoverspanning. De overspanning voldoet aan de asflexibiliteitsindex zoals beschreven in de API 610.

Huis en deksel

Pomphuis en deksel hebben een metaal-op-metaal passing om volledige ingesloten en regelbare compressie van de pakking te verzekeren. Dit garandeert een goede uitlijning en afdichting. Er is overal voldoende ruimte voor het gebruik van mechanische momentsleutels om een ​​gemakkelijk instelbare voorspanning op een controleerbare manier mogelijk te maken. De stroomkabel kan via de gesloten zijden van de motorsteun op de motor worden aangesloten. Alle mogelijke verdraaiingen van de motor met terminal box kunnen in stappen van 45 graden ten opzichte van het pomphuis worden gedaan.

Op maat

De ETL heeft gefreesde en uitwisselbare diffusorkanalen die speciaal voor elke klantenuitvoering worden gegenereerd. Dit biedt een hoge mate van flexibiliteit bij het omgaan met veranderende productieparameters. Die kunnen worden gecombineerd met een oneindig aantal hydraulische oplossingen, op basis van 13 pomphuizen en 13 specifiek waaierspeeds.

British Standard

De aansluitmaten van de druk- en zuigflens zijn gemaakt volgens de British Standard BS4082. Door aan de British Standard te voldoen, kan dit OH5-pomptype eenvoudig worden vervangen in situaties waarin leidingwerk voldoet aan deze norm met betrekking tot de hartlijn en de afstand tussen de flenzen. De voetafdruk van de pomp is in overeenstemming met de DEP-vereisten van Shell, waarin de ankers en grondafmetingen voor het bevestigen van de pomp genormaliseerd zijn.

Waaier

De waaier is keramische gegoten om ervoor te zorgen dat aan de hoge kwaliteitseisen en efficiëntie-eisen wordt voldaan. Alle waaiers zijn dynamisch gebalanceerd volgens de nieuwste vereisten van de API. Dit zorgt voor foutloze prestaties ten aanzien van het opgegeven werkbereik met trillingsniveaus die verwaarloosbaar zijn.

Voordelen

In vergelijking met een net zo grote OH2-pomp vereist de ETL (OH5) vanwege de constructie minder onderdelen en heeft de OH5-ETL een veel kleinere voetprint. Handig bij installaties waar de vloeroppervlakte beperkt is. Bovendien maakt de simpele drop-in-montage het onderhoud in krappe, afgesloten ruimtes veel eenvoudiger.

Minder pomponderdelen resulteren in minder initiële kosten. Minder rotatiedelen zullen resulteren in langere Mean Time Between Repair (MTBR) en zodoende ook weer bijdragen aan minder onderdelen op voorraad (= minder operationele kosten).

Door sectorervaring weet Rodelta dat ongeveer 90 procent van de levensduurkosten van de pomp (LCC) pas na aanschaf en installatie komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.