Pompaandrijvingen

OptiFix™ pomp vergemakkelijkt het onderhoud

OptiFix™ pomp vergemakkelijkt het onderhoud

Leveranciers van componenten voor industriële afvalwaterbehandeling kunnen nu kiezen voor de onderhoudsarme OptiFix™ pomp van Allweiler.

OptiFix™ pomp

De pomp kan worden gedemonteerd in vijf stappen. Loskoppelen van de leidingen om de rotor, de stator of de asseal te vervangen hoeft niet meer.

“Elke improductieve seconde voor onderhoud of reparatie beïnvloedt de TCO”, aldus Daniel Stirpe, Circor’s Vice President /General Manager Industrial Pumps EMEA & APAC. “Daarom ontwikkelden wij een demontabele device om de stator en rotor weg te nemen terwijl de andere componenten van de pomp op hun plaats kunnen blijven.”

Besparing op onderhoud

Het bedrijf noemt een besparing op het onderhoud van 85 procent haalbaar zonder dat de pomp aan snelheid heeft ingeboet.

Hij beschikt ook over een lekbestendige ATLS-T1V sensor om drooglopen te detecteren. Daarnaast zitten er een spelingsvrije asverbinding en een geoptimaliseerde hitteoverbrenging tussen stator en sensor op. Hij is beschikbaar in meerdere rotor-statoruitvoeringen. En de afmetingen zijn aan te passen aan lage stroomsnelheden (NPSH); volumetrische efficiency; transport van kwetsbare producten of grote hoeveelheden solids.

 

Bijlage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.