Pompaandrijvingen

Online acceptatietest grote (afval)waterpompen

Online acceptatietest

Dankzij een nieuwe online acceptatietest vereenvoudigt KSB België de hydraulische acceptatietest bij de aankoop van grote pompen.

Online

Door de online acceptatietest hoeven klanten zich niet langer naar de testfaciliteit te verplaatsten om hun aangekochte pomp te laten testen.

Bij de aankoop van grote pompen zijn hydraulische acceptatietests en een eindinspectie een belangrijk bewijs van conformiteit met de gegarandeerde waarden.

Daar de tests meestal in de fabriek plaatsvinden, reizen internationale gebruikers dan heel wat af. KSB ontwikkelde daarom een proces dat betrouwbare pompacceptatietests conform de norm toelaat. Het testcentrum draagt uitgevoerde tests live over via een speciaal beschermd gedeelte van het Internet. In een online meeting tussen de pompfabrikant en de klant kan deze laatste het live camerabeeld van de pomp in de testfaciliteit zien evenals de karakteristieke curvemeting tijdens het testen.

 

Gegevens acceptatietests

Naast de druk- en debietgegevens registreert de testsoftware alle overige prestatiegegevens die vereist zijn voor een meting volgens de inspectie-/testnorm DIN EN ISO 9906. Dit om de efficiëntie van de pomp te kunnen afleiden en te evalueren. De metingen kunnen ook het geluidsniveau en de trillingen omvatten. Vόόr de acceptatietest levert KSB aan de testingenieur van de klant de organisatorische informatie, de ordergegevensbladen en een nauwkeurige omschrijving van de acceptatietest. Dit omvat ook de details over de gebruikte meetinstrumenten met inbegrip van de overeenkomstige kalibratiecertificaten. Na de acceptatietest verstuurt KSB de te ondertekenen certificaten in een e-mail naar de testingenieur. Dit beproefde proces wordt geïmplementeerd in overeenstemming met de acceptatietestnormen.

 

Grote (afval)waterpompen

De online acceptatietests gebeuren in de vestiging in Halle, gespecialiseerd in (afval)waterwaterpompen. De testfaciliteiten kunnen acceptatietests van pompsets met een aandrijfvermogen tot 10 MW en een debiet tot 21.000 m³/h uitvoeren. Het is ook mogelijk ‘string tests’ met de originele motoren, transformatoren en frequentieomvormers van de klant uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.