Pompaandrijvingen

Leerboek Trillingsanalyse uitgebreid

Leerboek trillingsanalyse
Auteur Arie Mol Foto: Studio81, Rijssen

Auteur Arie Mol, tevens auteur van diverse artikelen in PompNL verzorgde onlangs een aanvulling in zijn ‘Leerboek Trillingsanalyse’. Het hoofdstuk heet ‘Frequentie Spectrum Analyse’ (revisie 09, oktober 2019) en is te downloaden van zijn site.

Leerboek Trillingsanalyse

Arie Mol vertelt: “Ik vind trillingsanalyse roterende machines een mooi vakgebied. Het ontwerp van grote roterende industriële machines zoals pompen, elektrische machines, enz. evolueert voortdurend. Nieuwe markt- en klanteisen, innovaties en nieuwe materialen dagen ontwerpers en constructeurs steeds opnieuw uit hun machines te optimaliseren. Doorgaande ontwikkeling kent echter ook een risico. De ontwerper of constructeur die met een technische modificatie enerzijds een gewenst voordeel kan bereiken maar even niet overziet dat hij anderzijds een nadeel introduceert, speelt met de bedrijfszekerheid. Zo kan hij bijvoorbeeld een trillingsprobleem creëren.”

Jarenlange ervaring

Hij vervolgt: “In dit leerboek wil ik jarenlang opgedane, praktische ervaring in het vakgebied trillingsanalyse roterende machines toegankelijk te maken voor geïnteresseerden. Daarbij denk ik aan service-engineers, studenten en zij die beroepshalve verantwoordelijk zijn voor het hoofdpijndossier ‘trillingen’. Theoretisch wiskundige onderbouwing wordt bewust achterwege gelaten. Is ook niet echt nodig in de dagelijkse praktijk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.