Pompaandrijvingen
Hygiënische schroefspindelpomp biedt procesflexibiliteit

De Alfa Laval Twin Screw schroefspindelpomp leent zich voor het verpompen van zowel product als reinigingsvloeistof (CIP). De lage pulsatiekarakteristieken, de aanzuiging en het vermogen om vaste deeltjes te verwerken bieden gebruikers meer procesflexibiliteit. Daarnaast springen snel en eenvoudig onderhoud en verbeterde operationele veiligheid eruit, volgens de fabrikant.

Procesflexibiliteit

De nieuwe schroefspindelpomp van Alfa Laval combineert verdringerpomp- en centrifugaalpomptechnologie in één enkele pomp. Daardoor kan de Twin Screw naast procesmedia met wisselende viscositeit ook CIP-vloeistoffen verwerken. Dit vereenvoudigt het leidingwerk en het procesbeheer, hetgeen zich vertaalt in lagere kosten en een minimaal risico op contaminatie. Bovendien zorgen de aanzuiging en een lage NPSHr voor flexibiliteit en gaat er minder product verloren. Daarnaast vermindert de gelijkmatige en productvriendelijke werking het risico van productbeschadiging dankzij de lage pulsatiekarakteristieken van de pomp en zijn vermogen om vaste deeltjes te kunnen verwerken.

Snelle en eenvoudige service

De schroefspindelpomp beschikt over een asafdichting die eenvoudig bereikbaar is via de voorzijde van de pomp, een robuuste gearbox en een eenvoudig instelbare tandwieloverbrenging. Die dragen allemaal bij aan de betrouwbaarheid en eenvoudig onderhoud. Dankzij een zelfinstellende en reviseerbare cartridge seal via de voorzijde van de pomp kan de gebruiker de asafdichting vervangen zonder de pomp uit te nemen.

Een robuuste, volledig roestvaststalen gearbox brengt de belasting van de as in balans waardoor trillingen en lawaai verminderen en de levensduur en betrouwbaarheid van de componenten worden geoptimaliseerd. De makkelijk te bereiken tandwieloverbrenging vereenvoudigt het afstellen van de schroeven. Dit kan zonder olie af te tappen of de koppeling en de motor te verwijderen.

Hygiënische schroefspindelpomp

Het hygiënische ontwerp heeft een gladde, roestvaststalen afwerking en geprofileerde elastomeren. Het pompontwerp richt zich op maximale reinigbaarheid. FDA-conforme materialen worden toegepast en zowel Ehedg als 3A-certificering behoren tot de mogelijkheden. De fabrikant minimaliseerde geluid en bedrijfstemperatuur.

Een optionele Atex-uitvoering maakt het mogelijk de pomp in een gevaarlijke omgeving te gebruiken.

Een pomp voor meerdere taken

“De Alfa Laval Twin Screw pomp is met precisie ontworpen om te presteren en wordt gekarakteriseerd als ‘Delicately Robust”, zegt John Walker, Portfolio Manager Pumps bij Alfa Laval. “Zijn gelijkmatige en productvriendelijke werking zorgt voor efficiënt verpompen van verschillende procesmedia en is geschikt voor producten met lage en hoge viscositeit. Dat maakt hem geschikt voor gebruikers die een enkele pomp voor meerdere taken willen gebruiken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.