Nieuws

Huurpomp voor bypass in Keulens kanaal

Huurpomp voor bypass in Keulens kanaal

De Nederlandse pompverhuurder Buitenkamp regelde een bypass voor de Duitse stad Keulen. Vier elektrisch aangedreven BBA hoogvolume pompen met een totaal motorvermogen van 800 kW garanderen nu een capaciteit van 3 m3/sec gedurende de werkzaamheden aan het Rand Canal aldaar.

Keulens kanaal

Het betreffende kanaal aan de westkant van de stad Keulen meet bijna 20 kilometer en vormt de waterafvoer van een bruinkoolmijn, overtollig regenwater en behandeld afvalwater richting de Rijn. Het kanaal werd 50 jaar geleden aangelegd en de cementlaag raakte aangetast waardoor water weglekt.

Hoofdaannemer Weiss GmbH werkt nu met een speciale coating aan een waterdichte laag. Hiervoor moet 750 meter worden overbrugd met een tijdelijke pompinstallatie.

Bypass

De tijdelijke pompinstallatie werkt volledig autonoom. De vier elektrische BA400G D540 pompen zijn voorzien van frequentieregelaars om de snelheid te regelen.

Afhankelijk van de binnenkomende stroom starten de 16″ inch pompen onafhankelijk van elkaar op. “Gedurende korte tijd van hevige regenval pompten we meer dan 14.000 m3/huur met de 55 Hz-motoren”, bevestigde Bertus Rossing, eigenaar van Buitenkamp Pompenverhuur B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.