Pompaandrijvingen
Grote pompen voor afvalwatertransport tot 33.000 m3h

KSB heeft de pompserie Sewatec voor afvalwatertransport met 15 pompgroottes uitgebreid.

Afvalwatertransport

Afvalwaterprojecten worden wereldwijd steeds omvangrijker. Bijvoorbeeld die van Mexico City en Londen waar ongekend grote tunnels worden gebouwd. Dat vergt ook steeds grotere afvalwaterpompen waarbij het KSB-programma grote droog-opgestelde afvalwaterpompen nu loopt tot een maximale capaciteit van 33.000 m3/h met een aandrijfvermogen van meer dan één Megawatt.

 

Pompenserie

Bij de pompserie Sewatec gaat het om horizontaal of verticaal op te stellen ééntraps-centrifugaalpompen in back pull-out uitvoering. Afhankelijk van het te verpompen medium kunnen de pompen met verschillende waaiervormen zoals meerkanaal-, vrijstroom- of éénkanaalwaaier worden uitgerust.

De huizen hebben een verwisselbare slijtring en zijn al naar gelang de pompgrootte met of zonder inspectie-opening uitgevoerd. De zuigflenzen zijn altijd axiaal geplaatst. Bij de persflenzen kan worden gekozen uit een radiale en tangentiale opstelling. Permanent vetgesmeerde rollagers nemen de lagerkrachten op. Bij de asafdichting heeft de gebruiker de keuze uit diverse draairichtingafhankelijke mechanische asafdichtingen en verschillende pakkingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.