Pompaandrijvingen
Gebr. Verkooyen neemt mobiele mix- en pompinstallatie in gebruik

Voor toepassing in de veehouderij en industrie neemt Gebr. Verkooyen uit Langeweg (NB) een unieke machine in gebruik. De mobiele, mega(mest)mix- en pompinstallatie heeft een reikwijdte van 35 meter en kan worden ingezet voor het mixen, overpompen en schoonspuiten van silo’s, mestzakken en bassins. De vloeistof is over een afstand van ruim 1.000 meter te verpompen.

Mestgassen

In de Benelux zijn veel mestopslagen die vragen om onderhoud. Ook moeten ze regelmatig gekeurd worden. Voor keuring moet een silo leeg en schoon zijn. Onderin de silo bevinden zich vaak gevaarlijke mestgassen. De mobiele machine wordt volledig op afstand bediend, zodat het niet langer is vereist om de silo te betreden.

De machine is ook inzetbaar bij calamiteiten, voor het blussen van grote branden of het leegpompen van verontreinigd water uit putten, sloten, watergangen en vijvers. Moeilijk toegankelijke plekken zijn geen probleem.

Capaciteit

Op de vrachtwagen is een centrifugaalpomp gemonteerd met een capaciteit tot 300m³ per uur. De pomp kan water naar een spuitkanon op de mast aanvoeren. Onder hoge druk (10 bar) worden hiermee de laatste resten uit de tank verwijderd.

Christ Verkooyen, eigenaar: “Met de compacte mixer kunnen we ook de mestopslag onder stallen mixen. De centrifugaalpomptechniek kan probleemloos overweg met bezinksel onderin silo’s waar vreemd materiaal en stenen in achterblijven.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.