Pompaandrijvingen

Emscher afvoerproject grootste in Europa

Emscher afvoerproject grootste in Europa

KSB heeft de 21 hoofdpompen geleverd voor het grootste Europese afvalwaterproject van dit moment, het Emscher afvoerriool. De pompen worden ingezet in de twee nieuwe pompstations van de Emscher coöperatie in Bottrop en Gelsenkirchen.

 

Verbeterd rendement

Speciaal hiervoor kregen Sewatec-pompen een behuizing met tangentiële persflensen en verbeterde waaiers voor een hoger rendement en een hoge betrouwbaarheid.

De grootste aggregaten hebben een aandrijfvermogen van 470 kW elk en een capaciteit van 6.480 m3/uur.

Op de testbank leverden de pompen een beter rendement dan met computersimulatie (CFD) was berekend. Speciaal voor het pompstation in Gelsenkirchen heeft de KSB fabriek in Halle/Saale, waar alle aggregaten voor dit project worden geproduceerd, twee heel grote pompen in blokuitvoering gebouwd.

 

Afvoerriool

De pompstations Bottrop en Gelsenkirchen zullen worden ingezet om het afvalwater uit het oostelijke Emscherdal naar hoger gelegen riooltracés te verpompen. Van daar stroomt het water naar de waterzuiveringsinstallaties. Over een lengte van 51 km neemt het Emscher afvoerriool het afvalwater van meer dan 1,8 miljoen inwoners en van omliggende industrie en bedrijven in. Het afvalwater wordt gevoerd naar de zuiveringsinstallatie Bottrop en naar de zuiveringsinstallatie aan de monding van de Emscher in Dinslaken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.