Pompaandrijvingen

Elektrisch aangedreven dubbelmembraanpompen

Elektrisch aangedreven dubbelmembraanpompen

De Graco Husky elektrisch aangedreven dubbelmembraanpompen geleverd door Holland Air Pumps zijn ontworpen voor industriële toepassingen, levensmiddelen, dranken en cosmeticaproducten.

Elektrisch aangedreven

Ze combineren de voordelen van een membraanpomp met de eigenschappen van een elektrisch aangedreven pomp.

De pomp wordt namelijk aangedreven door een elektromotor die een middenblok axiaal heen en weer beweegt. Door het middenblok met lucht te vullen, worden de membranen met behulp van die lucht naar buiten geduwd. De zuigslagen van de pomp zijn daardoor mechanisch, en de persslagen pneumatisch. Dit betekent dat er lucht tegen de membranen duwt, geen mechanische kracht. De aandrijving onder luchtdruk impliceert dat in een ‘lage pulsatiemodus’ kan worden gewerkt. Dat maakt pulsatiedempers overbodig en de pomp bruikbaar voor degradatiegevoelige producten of producten die schuimen of een vlotte doorstroming vereisen. Denk aan oplosmiddelen, pasta, lijm dispersies, verf, inkt, latex zuren, logen en slurry’s.

De kleine pomp is ook op een kar te plaatsen voor een mobiele variant. De elastomeren zijn  identiek aan de standaard Grasco Husky pompen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.