Pompaandrijvingen
Dompelpompen snel in te zetten bij wateroverlast

De Tsurumi 230 Volt dompelpompen kunnen snel worden ingezet om waterschade bij hoosbuien te beperken.

Typen dompelpompen

Het KNMI gaf begin juni twee keer binnen een week code oranje af. Zomerse temperaturen brengen ook hoosbuien met zich mee waardoor straten, daken en kelders onderlopen.

Met behulp van een dompelpomp met sensor kan ook preventief een pomp worden ingezet op risicogebieden.  Zoals de LSC vlakzuiger die kan worden gebruikt om dweildroog te pompen. Het water wordt probleemloos tot een niveau van 1mm afgepompt. Ideaal voor het schoonpompen van platte oppervlaktes, zoals vloeren, kelders, daken, parkeerdekken, straatwerk, zwembaden.

De lichtgewicht LB dompelpomp weegt nog geen 15 kilo maar kan toch met een capaciteit van meer dan 300 l/min op de meest professionele pompklussen worden ingezet.

De robuuste HS dompelpomp met woelkop is robuust en licht en verpompt volgens leverancier Distrimex moeiteloos zandhoudend regen- en grondwater.

 Sensor niveauregeling

Bovenstaande pompen zijn ook verkrijgbaar met niveauregeling. Als de sensor in contact komt met het medium schakelt de pomp in en nadat het contact met water is verbroken stopt de pomp vanzelf. Hierdoor zijn deze pompen zeer geschikt om langer in te zetten op plaatsen waar het risico op onderlopen groot is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.