Pompaandrijvingen
Decentrale aandrijftechniek voor de digitale fabriek van de toekomst

Modulaire productie vereist nieuwe systemen met gedecentraliseerde intelligentie die de toenemende complexiteit van de processen aankan. Nord Drivesystems levert decentrale aandrijftechniek met frequentieregelaars die aan elke gewenste toepassing kunnen worden aangepast en flexibel in de installatie kunnen worden geïntegreerd.

Decentrale frequentieregelaars

Decentrale frequentieregelaars bieden voordelen als ruimtebesparing in schakelkasten, verlaging van kabel- en bedradingskosten, vereenvoudigen van het onderhoud en daardoor efficiëntieverhoging van aandrijfsystemen.

De aandrijfcomponenten van Nord Drivesystems beschikken standaard over een vermogensbereik tot 22 kW en een geïntegreerde PLC voor een hoge mate van plug-in. Ze kunnen vrij worden geconfigureerd.

Digitale fabriek

Intelligente, genetwerkte aandrijvingen maken continue conditiebewaking mogelijk en vormen zo de basis voor predictief onderhoud. De geïntegreerde PLC van de regelaars kan de belasting van het hogere besturingssysteem verlagen en onafhankelijke besturingstaken uitvoeren. Dit maakt fabrieksinstallatie met autonome productiegroepen en productie-eilanden mogelijk. De vrij programmeerbare PLC verwerkt de data van sensoren en actuatoren en kan besturingssequenties initiëren en aandrijf- en applicatiedata naar een controlecentrum communiceren, of naar genetwerkte componenten of cloudopslag.

Eenvoudig

De bijbehorende serie veldverdelers omvat frequentieregelaars tot 7,5 kW en motorstarters tot 3 kW voor flexibele installatie in de buurt van de motor. Hiermee zijn alle aansluitingen met eenvoudige stekerverbindingen uitgevoerd. Naast de hoge insteekbaarheid zorgen geïntegreerde onderhoudsschakelaars en schakelaars voor handmatige bediening voor een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

Parameteroverdracht via het Eeprom-geheugen vereenvoudigt installatie en onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.