Pompaandrijvingen

Bypass voor rioolrenovatie

Bypass voor rioolrenovatie België

Eekels Pompen leverde en installeerde bij een rioolrenovatie in het Belgische Herselt rioolbypasses door middel van twee tijdelijke pompinstallaties (TPI). Dankzij de bypasses werd de afvoer in stand gehouden terwijl de riolering vrij bleef van vuilwater en zo gerenoveerd kon worden.

Capaciteit

Twee TPI’s werden geïnstalleerd voor de afvoer van rioolwater. Eén bestaande uit twee betsy 200 dieselpompen en de ander uit twee Betsy M125 dieselpompen. De Betsy 200 pompinstallatie bood een maximumcapaciteit van 720 m3 per uur per pomp en de Betsy M125 pompinstallatie 330 m3 per uur per pomp. Samen pompten ze het rioleringswater vanuit de laatste straatkolk (put) voor het renovatiegebied naar de eerste straatkolk voorbij de werkzaamheden.

Grote hoeveelheden rioolwater

De Betsy pompen zijn uiterst geschikt voor het transporteren van vuilwater met vaste stoffen. Dankzij de verstoppingsvrije waaier met heel grote vuildoorlaat kunnen de betsy Pompen grote hoeveelheden rioolwater vervoeren. Hun geluiddempende omkasting zorgt dat de overlast, zeker als ze binnen de bebouwde kom worden gebruikt, beperkt blijft.

Om de overlast van werkzaamheden verder te beperken werd een mantelbuis waarin de leidingen lagen, ingegraven zodat de inritten van omwonenden bereikbaar bleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.