Pompaandrijvingen

Uitbreidingen bij ITT Goulds Pumps

API 610 pomp

ITT Goulds Pumps’ introduceert de 3700LFI. De pomp voldoet aan ISO 13709 en API 610 en kan hoge temperaturen en drukken aan. Hij leent zich voor applicaties met een lage flow en een hoge opvoerhoogte (tot 500 meter).

API 610

De pomp gebruikt een venturi om de steile curves en continue opvoer te garanderen. Het voldoen aan API 610 en de behuizing zorgen ervoor dat hij zonder lagerondersteuning kan. Dat maakt hem geschikt voor gebruik in column reflux, bij brandstofblending en het verplaatsen van zware olie en koolwaterstof.

Hij komt in vijf grootten met 52 hydrauliekopties. De capaciteit loopt tot 390 GPM, hij kan drukken tot 1100OSUG weerstaan en temperaturen van ruim 400 oC.

Verdere uitbreidingen

Begin mei van dit jaar kocht ITT Goulds het Duitse Rheinhütte Pumpen Group, fabrikant van centrifugaal- en axiaalpompen van de Aliaxis Group S.A.
Daarmee richt het bedrijf zich nog meer op de pompenmarkt voor processen met corrosieve, abrassieve en hoge-temperatuurmedia.
Bovendien krijgt het bedrijf daarmee vaste voet aan de grond in Europa

 
Rheinhütte

Rheinhütte bestaat al 160 jaar en specialiseerde zich tot fabrikant van specialties voor de chemie, mijnbouw, hernieuwbare energie en raffinaderijen. Zwavelzuur en chloor-alkali electrolyse vormen geen probleem voor hun pompen. Er werken momenteel ongeveer 430 mensen verdeeld over drie productieplants.  Het hoofdkantoor staat in Wiesbaden.

“We brengen twee zwaargewichten in de procesindustrie samen”, aldus ITT CEO en President Luca Savi. “We willen onze klanten nog optimaler bedienen en Rheinhütte Pumpen wereldwijd betere groeikansen bieden.”  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.