Ondernemen
Technische sector blijft positief en verwacht opnieuw winststijging

Technische organisaties zijn positief gestemd over het komende jaar met betrekking tot omzet. Voor komend jaar verwacht 67 procent een stijging in het bedrijfsresultaat.

Technische sector positief

Dit blijkt uit de Rovc TechBarometer waarin 969 respondenten uit de technische branche antwoord geven op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

De afgelopen drie jaar zien organisaties keer op keer de bedrijfsresultaten voor het komende jaar rooskleurig in. Eind 2015 verwachtte 51 procent van de organisaties een omzetstijging in 2016. Eind 2016 was dit 56 procent voor het volgende jaar. Afgelopen jaar realiseerde daadwerkelijk 58 procent van de organisaties meer omzet dan in 2016. Slechts 8 procent van technisch Nederland zag de omzet dalen. Voor komend jaar verwacht 4 procent een daling.

Behalen omzetdoelstelling

Het optimaliseren van werkprocessen is de belangrijkste maatregel om de omzetdoelstelling te behalen (29%). Het opleiden van medewerkers wordt tevens als belangrijk gezien (26%). Verder worden implementatie van een verbetermethode (11%), product- en dienstinnovatie (10%) en uitbreiding van afzetmarkten (10%) als maatregelen genoemd.
John Huizing, directeur bij ROVC: “Optimalisatie van werkprocessen is een goede manier om de kwaliteit en efficiëntie van de organisatie te verhogen, wat weer leidt tot betere bedrijfsresultaten. Om de omzetdoelstellingen te behalen, is het zaak dat medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn maar dan moet je ze wel eerst in huis hebben. Het bieden van opleiding en omscholing is een goede manier om technici te binden en boeien. Hiermee laat de organisatie namelijk aan haar technisch personeel zien dat zij bereid is te investeren. Daarnaast biedt het toekomstperspectief. De medewerker zal zich hierdoor gewaardeerd voelen en zich bovendien stap voor stap ontwikkelen tot allround technicus. Hierdoor is hij ook weer meer waard voor de organisatie. Een win-win situatie dus.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.