Ondernemen
Siemens en Van Meer sluiten technology partnership met Huisman

Siemens levert de komende vijf jaar de drives voor de installaties van Huisman Equipment in Schiedam. Huisman sloot onlangs samenwerkingscontracten met zowel Siemens als Van Meer Industrial Services. De technologiepartners gaan in driehoeksverband hun marktpositie in de maritieme en offshore-sector verder uitbouwen.

Boortoren

De contractondertekening vond plaats in de Huisman Innovation Tower (HIT) op de kade van Huisman in Schiedam. In deze 90 meter hoge testboortoren ontwikkelt, test en demonstreert Huisman apparatuur en systemen voor boortorens. Daarnaast wordt de HIT ingezet voor de training van operators.

Siemens levert standaard drive cabinets en systeemintegrator Van Meer gaat de specials bouwen op basis van Siemens-modules.

Technische kennis bundelen

Pim van Os, Controller Process Industries and Drives bij Siemens: “Open communicatie en korte lijnen zijn belangrijk om deze samenwerking tot een succes te maken. Het bundelen van de technische kennis van de betrokken partijen is daarbij essentieel om tot de beste oplossing voor de klanten te komen.”

De afgelopen maanden hebben Huisman, Siemens en Van Meer hun samenwerking succesvol beproefd. Voor twee schepen van OOS International uit Serooskerke bouwt Huisman vier identieke kranen met een hijsvermogen van 2.200 ton per stuk. Het drivesysteem voor de eerste kraan is al opgeleverd en wordt momenteel ingebouwd. Daarna volgen de andere drie kranen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.