Ondernemen

Trainingbureau Bright new things ontwikkelde het ‘Meesterschap-traject’ dat kennis zekert, jongeren sneller inzetbaar maakt en ouderen als onderdeel van hun derde carrièrefase een motiverende coachingrol biedt.

Gat tussen theorie en praktijk

Technische bedrijven kampen met moeilijk invulbare vacatures maar invulling van onderaf blijkt moeilijk omdat het gat tussen theorie en praktijk nog altijd groot is. Aan de andere kant staan veel ervaren vakmensen op punt van pensionering. Het wegvloeien van onderscheidende kennis kan de concurrentiepositie van een bedrijf schaden. Dus is het zaak om kennis in huis te houden.

 

Praktijkgericht

Het ‘Meesterschap-traject’ is een praktijkgericht coachingprogramma waarvan de invulling vooral op de praktijkvloer plaatsvindt en de resultaten direct zichtbaar zijn. De focus ligt bij het trainen van de deelnemers op het verbeteren van hun vaardigheden in het coachen van hun (veelal jongere) collega’s en op het leveren van specifieke bijdragen aan de organisatie vanuit een expertperspectief. Het systeem dat de trainers van Bright new things daarbij hanteren is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van Bateson, Cohn, Blake & Mouton maar er worden ook creatieve- en ondernemerstechnieken zoals die van COCD en Osterwalder toegepast. Inmiddels zijn de nodige ervaringen opgedaan met pilots van het ‘Meesterschap-traject’ bij NS Reizigers in Utrecht. Daar maar ook binnen andere kennisintensieve organisaties leidde de aanpak volgens de ontwikkelaars tot significante verbeteringen en een beter toekomstperspectief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.