Ondernemen

Machevo Connect biedt terug- en vooruitblik

Voorzitter Tom Pruymboom van Machevo & Bulk Vereniging kondigde op 23 november 2017 trots aan dat het de vierde Machevo Connect- bijeenkomst was. Met een aansprekende dagvoorzitter, dit keer Charles Groenhuijsen, Buzzmaster die de interactie verzorgt en een bescheiden rol voor de verplichte handelingen, werd het weer een bijeenkomst om veel van op te steken.

Neus op de feiten

Zo nam Gerard Klomp, cyber security expert bij Capgemini de bezoekers mee op een hack-tour. Hoewel een groot gedeelte van de zaal dacht nog nooit gehackt te zijn, blijken nuances heel klein en weet je het maar nooit.

Buzzwoord van de middag was blockchain. Hoewel er slechts een gast aangaf er mee bezig te zijn, voorspelden zowel Klomp als Groenhuijsen dat we binnen niet al te lange tijd er allemaal mee bezig zullen zijn.

Duurzaamheid

Steven de Boer vertelde de zaal vervolgens over de duurzame stappen van zijn werkgever Sabic. Hij duidde al meteen het grootste misverstand over het bedrijf, namelijk het produceert op basis van gas en niet zoals de meesten van ons denken olie. Het bedrijf is heel veel bezig met het onderwerp, gezien ook het feit dat de Boer speciaal is aangesteld om doelen als 25 procent energiebesparing in 2025 mogelijk te maken.

Kansrijke projecten noemen ze bij Sabic: elektrificatie, biobased, recycling en samenwerking in de hele keten, zoals zij doen met bouwbedrijf Heijmans.

Tussen de bedrijven door deed de verificatiecommissie verslag en dat leidde tot goedkeuring van de financiële stukken. Het dalende rendement laat volgens penningmeester Carlos Ooyen zien, wat het bestuur voor ogen staat: meer teruggeven aan de leden.

Industrial Processing

De naam en het logo van Industrial Processing blijven bestaan ook al heeft FHI de beurs van Jaarbeurs overgenomen. ‘Er komt aan de Wots-dobbelsteen een extra vlak in rood.

Charles Groenhuijsen sloot de middag af over traceability = transparancy en de kansen die hij ziet in technologie, markten en ondernemen. Voor het laatste hield hij de zaal voor: “Er zal altijd iemand zijn die het moet bedenken.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.