Nieuws
Yokogawa hoofdaannemer hernieuwbare waterstoffabriek

Yokogawa Electric Corporation kondigde onlangs aan dat shell plc het selecteerde als hoofdautomatiseringsaannemer (MAC) voor de bouw van zijn Holland Hydrogen I-fabriek in de Nederlandse haven van Rotterdam.

Hernieuwbare waterstoffabriek

De Holland Hydrogen I-fabriek zal hernieuwbare waterstof produceren door gebruik te maken van elektriciteit van een offshore windpark. Eenmaal operationeel vormt het Europa’s grootste hernieuwbare waterstoffabriek. In zijn rol als MAC zal Yokogawa de activiteiten in de fabriek optimaliseren door haar systemen en apparatuur nauw te integreren.

De Holland Hydrogen I-fabriek krijgt een elektrolyser van 200 megawatt (MW) die tot 60.000 kilogram groene waterstof per dag zal produceren. Die gaat vervolgens via een pijpleiding naar het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam. Daar vervangt het een deel van de in de raffinaderij gebruikte, grijze waterstof. Dat als odnerdeel van de decarbonisatie van de productie van energieproducten zoals benzine, diesel en vliegtuigbrandstof.

Yokogawa

Koji Nakaoka, Yokogawa vice president en hoofd van het Energy &Sustainability Business Headquarters en Global Sales Headquarters over de strategie. “Ons bedrijf wil een leidende rol spelen in het bereiken van een wereld waarin systemen nauw geïntegreerd zijn, gebaseerd op het system of systems (SoS) concept. De waterstoftoeleveringsketen kenmerkt zich door individuele systemen voor functies zoals productie, pijpleidingtransport, opslag en levering. Elk in eigendom van een andere entiteit. Door deel te nemen aan projecten die onze klanten helpen vooruitgang te boeken in hun decarbonisatiestrategieën en waarde toe te voegen aan hun ondernemingen, zal Yokogawa blijven werken aan het realiseren van een duurzame samenleving.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.