Nieuws

Xylem voltooit overname van Evoqua

Xylem voltooit overname van Evoqua

Xylem Inc. nam eind mei 2023 Evoqua Water Technologies Corp. over. De combinatie creëert naar eigen zeggen ‘’s werelds meest geavanceerde platform van mogelijkheden om de kritieke wateruitdagingen van klanten en gemeenschappen aan te pakken’.

Xylem en Evoqua

Het hoofdkantoor van het gecombineerde bedrijf staat in Washington en bij het pure-play watertechnologiebedrijf werken meer dan 22.000 werknemers wereldwijd. Het biedt een portfolio van innovatieve oplossingen voor de hele watercyclus, inclusief geavanceerde technologieën, geïntegreerde services en diepgaande toepassingsexpertise. Daarmee ondersteunt het klanten in nutsbedrijven, industriële en commerciële eindmarkten om aan hun meest dringende waterbehoeften te voldoen.

“Het wereldwijde bewustzijn van water als een systeemrisico voor de samenleving lag nog nooit zo hoog. Investeringen in wateroplossingen blijven toenemen naarmate gemeenschappen en bedrijven over de hele wereld steeds grotere uitdagingen aangaan. Van waterschaarste, kwaliteit tot aan veerkracht tegen klimaatverandering en hoe deze problemen op een betaalbare manier aan te pakken”, aldus Patrick Decker, President en CEO van Xylem.

Kritieke wateruitdagingen

“Onze combinatie met Evoqua creëert een transformerend, wereldwijd platform om deze kritieke wateruitdagingen op een nog grotere schaal aan te pakken. Samen zijn we uniek gepositioneerd om te helpen voldoen aan de bedrijfskritische behoeften van klanten met een ongeëvenaarde portfolio van producten en diensten in de hele watercyclus.”

“Vandaag verwelkomen we onze nieuwe collega’s bij Xylem. Vanaf nu kunnen we elke dag de kracht van onze gecombineerde capaciteiten inzetten voor onze klanten en gemeenschappen. Onze complementaire portfolio’s en blootstelling aan de eindmarkt positioneren ons nog sterker voor groei samen. Dat terwijl we de wateruitdagingen van onze klanten oplossen en helpen onze gemeenschappen waterveiliger te maken.”

Management

Patrick Decker leidt het uitvoerend leiderschapsteam van het gecombineerde bedrijf. Daarnaast bestaat het uit senior leiders van zowel Xylem als Evoqua. Lisa Glatch en Lynn C. Swann, voormalige bestuurders van Evoqua, nemen plaats in de raad van bestuur. Glatch brengt een strategisch en financieel perspectief in. Zij kan bogen op meer dan 30 jaar ervaring in senior leiderschapsfuncties in de publieke en private sector in de energie-, chemische, milieu-, water- en transportindustrie. Swann bekleedde verschillende, leidinggevende functies in het bedrijfsleven, de overheid en filantropische organisaties. Ook zat hij al in meerdere raden van bestuur van openbare bedrijven.

De aandeelhouders van Xylem bezitten ongeveer 75 procent en de aandeelhouders van Evoqua ongeveer 25 procent van het gecombineerde bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.