Nieuws

Xylem benoemt COO Matthew Pine

Xylem benoemt COO Matthew Pine

Sinds 1 januari 2023 bekleedt Matthew Pine de functie van COO bij Xylem Inc. Hij gaat wereldwijd de operationele zaken regelen en rapporteert rechtstreeks aan aan CEO Patrick Decker.

COO Matthew Pine

Pine werkt al ruim 25 jar in algemeen-managementfuncties, verkoop & marketing, digitaal- en productmanagement. Hij kwam in 2020 bij Xylem en leidde daar de divisie Applied Water Systems en die van meet- en controleoplossingen. Hij stond sindsdien ook al aan het hoofd van Xylem Amerika. Daarvoor stond hij internationaal aan het hoofd bij United Technologies Corporation, Vestas Wind Systems en Lennox International Inc.

Xylem

“We passen onze structuur aan om te garanderen dat iedere klant profiteert van zowel onze wereldwijde schaal als lokale flexibiliteit die we brengen voor de uitdagingen van deze tijd”, aldus Decker bij de benoeming van Pine. “Matthew kan bogen op veel ervaring in operationele superioriteit en gaat samen met ons team zorgen voor groei en economische en sociale toegevoegde waarde voor Xylems stakeholders.”

Pine zegt op zijn beurt zich te verheugen op zijn rol en om samen met Decker de strategie binnen de organisatie scherp te stellen. Met sterk, technologisch leiderschap in een bewezen business model en een grote, nog steeds groeiende installed base in attractieve markten staan we al heel sterk om de watertrends op de lange termijn te helpen oplossen. Maar het kan nooit kwaad om complexiteit en TCO voor de klanten te verlagen. Daar zullen we met onze wereldwijde innovaties en de daarvoor benodigde oplossingen op in spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.