Nieuws
xLC-unit verkleint onderhoudsinterval van een pomp bij abrasieve media

Netzsch Pumpen &Systeme GmbH voegt een component toe aan haar serie Nemo voortschrijdende holtepompen. De xLC-unit verkleint het onderhoudsinterval volgens de fabrikant.

xLC-unit

De xLC- unit verdrievoudigt het serviceleven van een pomp, volgens de fabrikant. Vooral als het gaat om het verpompen van moeilijke, abrasieve media.

Het bedrijf ontwikkelde de speciale eenheid op basis van de eenvoudig vervangbare en simpel te onderhouden iFD ® stator 2.0. Hiermee kan de gebruiker de pomp opnieuw afstellen. Als de afdichting tussen de rotor van de transportelementen en de stator mislukt door slijtage, kan het comprimeren van het elastomeer de voorspanning gemakkelijk en snel herstellen. Bovendien biedt een geïntegreerd display informatie over de afstelstatus van de stator en wanneer een statorwisseling te allen tijde aanstaande is. De tool zorgt dus voor meer operationele en planningsveiligheid.

De gebruiker kan het xLC ® -systeem ook combineren, bijvoorbeeld met verbindingen en afdichtingen, evenals speciale slijtlagen voor rotoren.  Voor het achteraf inbouwen bij oudere pompen biedt Netzsch een ombouwset aan voor de beschikbare pompgroottes.

Verkleind onderhoudsinterval

Verdere ontwikkeling van de iFD stator® 2.0. verhoogt de flexibiliteit van de elastomeer in de metalen mouw van de stator. Het voorkomt vulkaniseren van het elastomeer in de behuizing maar gefixeerd blijft door asdruk. Daardoor beweegt het mee al naar gelang de ‘pompvraag’.

Als de stator enige aanpassing vereist bij afnemende prestatie van de pomp, past het systeem de setpoints aan. Een schaal met zeven stoppunten toont de gebruiker tot welk punt hij maximaal kan doordraaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.