Nieuws

World Standards Week 2020

World Standards Week 2020

Op 14 oktober vieren we wereldwijd World Standards Day. NEN maakt er in dit bijzondere jaar een hele week van met een afsluiting op 16 oktober.

World Standards Week

NEN viert dit jaar voor de vijfde keer de World Standards Day en maakt er een hele week van. Het thema van dit jaar luidt ‘Digitale transformatie’. Ook al bedacht de organisatie dit voor de corona-uitbraak, het sluit goed aan bij de actualiteit. Evolutie, revolutie en transformatie. De geschiedenis zit er vol mee. Ook anno 2020 zitten we midden in een transformatie: de digitale transformatie. Om inzicht te krijgen in de uitdagingen van de digitale transformatie, staat in 2020 de viering van World Standards Week in het teken van dit hot topic.

Masterclasses

Inspirators komen naar de Fokker Terminal in Den Haag om hun visie op de digitale transformatie te geven. Welke rol spelen onderwerpen als big data, blockchain en artificial intelligence hierin? Hoe gaan organisaties om met digitale veranderingen? En hoe zit het met ethiek? Op maandagochtend 12 oktober opent de directie van NEN, samen met de gastheer van deze week Rens de Jong, de viering van World Standards Week. Daarna volgen diverse, online masterclasses. Allemaal in het teken van ‘Digitale transformatie’.

Afsluiting

Vrijdagochtend 16 oktober sluit NEN de week af met een livestream talkshow (10.00 tot 12.00 uur). Talkshowhost Rens de Jong presenteert verschillende programma’s bij BNR Nieuwsradio en trad in het verleden vaak op bij RTLZ. Als ondernemer richtte in 2014 het bedrijf BuzzMaster op. Ook ontving hij de titel ‘Dagvoorzitter van het jaar’.

De Jong ontvangt tv-presentator Art Rooijakkers; Anneke Keller, hoofd Jumbo Tech Campus en Ronald Hanson, Nederlands natuurkundige, hoogleraar quantumfysica aan de Technische Universiteit Delft en wetenschappelijk directeur van QuTech.

NENnovation Awards

Gedurende de week, op 16 oktober 2020 vindt voor de vierde keer de uitreiking van de NENnovation Awards plaats. Er zijn drie categorieën: klanten en commissieleden, start-ups en studenten. Locatie: de Fokker Terminal in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.