Nieuws

WL en WRIJ werken samen aan Verdygo

WL en WRIJ werken samen aan Verdygo

Waterschapbedrijf Limburg (WBL) en Waterschap Rijn en IJssel (WRIJ) ondertekenden onlangs een intentieverklaring voor de inzet van de Verdygo-techniek. Dit modulaire ontwerp- en bouwconcept laat RWZI’s snel en tegen lagere kosten in te spelen op onder andere klimaatverandering.

WRIJ

De officiële ondertekening van de intentieverklaring maakt Waterschap Rijn en IJssel het vierde waterschap waarmee Waterschapsbedrijf Limburg inzet op verdergaande vormen van samenwerking. Het Hoogheemraadschap Rijnland, Waterschap Vallei en Veluwe en Waterschap Rivierenland gingen Waterschap Rijn en IJssel voor.

De intentieverklaring maakt voor Waterschap Rijn en IJssel de weg vrij om een verkenning te starten naar het effect van het Verdygo-concept. Het kan een oplossing betekenen voor een wendbare afvalwaterketen die makkelijk kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

WRIJ bezit vier waterzuiveringsinstallaties die moeten voldoen aan de Kaderrichtlijn Water. Bij een van die vier, die in Winterswijk loopt op dit moment een verkenning naar de haalbaarheid van Verdygo haalbaar is.

Verdygo

Verdygo behelst een nieuw concept in waterzuivering gebaseerd op de ontwikkeling van een modulaire, flexibele en duurzame afvalwaterzuiveringsinstallatie. Waterschapsbedrijf Limburg introduceerde het concept eerder al succesvol op verschillende zuiveringslocaties in Limburg.

Waterschapschapbedrijf Limburg wil de Verdygo-techniek in samenwerking met andere waterschappen realiseren. De kennisdeling die daardoor ontstaat en de uitbreiding van beschikbare menskracht zorgen immers voor een belangrijk synergievoordeel. Na eerdere samenwerkingen vormt de intentieverklaring met WRIJ de opmaat voor een samenwerkingsovereenkomst waarin verdergaande vormen van samenwerking concreet tot uitdrukking komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.