Nieuws
Wilo neemt Amerikaanse specialist in drukverhogingsinstallaties over

Wilo nam onlangs QuantumFlo, Inc., een specialist in druk-verhogingsinstallaties en intelligente pompsystemen over.

Wilo

“Met deze overname versterken wij geheel in lijn met onze region-for-region-benadering onze aanwezigheid in de Verenigde Staten. Daarmee kunnen wij nog gerichter lokale klantbehoeften met lokaal vervaardigde producten bedienen. Bovendien breiden wij met de overname van QuantumFlo onze klantenbasis uit en versnellen we de marktontwikkeling in de VS.” Zo verklaart Oliver Hermes, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van de Wilo Groep bij de overname.

QuantumFlo, Inc

Het in Sanford (Florida/USA) gevestigde QuantumFlo, Inc. biedt kwalitatief hoogwaardige producten en innovatieve, gebruikersvriendelijke software-oplossingen voor het ontwerp en de besturing van drukverhogingsinstallaties.

David Carrier, oprichter en directeur van QuantumFlo zei bij het afsluiten van de transactie: ”Als marktleider voor intelligente pompsystemen in de VS en uitvinder van het eerste toerentalgeregelde drukverhogingssysteem ter wereld verheug ik mij dat mijn bedrijf onderdeel van Wilo USA gaat uitmaken. Dat zal onze technologieën verenigen. En het biedt QuantumFlo de mogelijkheid innovatieve producten voor een groot aantal markten op het Amerikaanse continent verder te ontwikkelen. In het bijzonder zullen onze vertegenwoordigers en distributeurs van dit samengaan profiteren.”

Drukverhogingsinstallaties

Jeff Plaster, directeur van WILO USA, verklaart: “In de Amerikaanse markt voor drukverhogingsinstallaties staat het merk QuantumFlo voor leidende technologie, kwaliteit en een passie de klanten optimale oplossingen te leveren. Dat komt overeen met de belofte die ook de Wilo Groep met zijn andere sterke merken in de marktsegmenten OEM, watermanagement en gebouwentechniek doet.”

“Als erkende en gevestigde Amerikaanse producent van drukverhogings-installaties en systemen voor verwarming, ventilatie en klimaatbeheersing vormt QuantumFlo voor de Wilo Groep een echte aanwinst. Wij verheugen ons al op de samenwerking,” vult Mathias Weyers, lid van de Raad van Bestuur en CFO van de Wilo Groep, aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.