Nieuws
Wilo neemt Abionik Groep over en houdt ‘digitale ISH’
Het hoofdkantoor van Wilo op de Campus in Dortmund

De Wilo Groep vergroot met de overname van de Berlijnse Abionik Groep zijn expertise als probleemoplosser in de waterbehandeling. Bovendien verzorgde het bedrijf op 19 maart 2021 een virtuele rondtoer door de nieuwe productiehallen als online-bijeenkomst ter gelegenheid van de ISH.

Abionik Groep

Abionik werkt met 170 mensen in elf productie- en verkoopvestigingen in Europa en Azië. Tot de Abionik Groep behoren de bedrijven Martin Systems, Likusta Umwelttechnik en Steinhardt. Alle bedrijven werken in de behandeling van afval- en regenwater en hoogwaterbeheersing.

“Met de aankoop van de Abionik Groep diversificeren wij onze portfolio in het marktsegment waterbeheer. Daarmee volgen wij consequent onze strategische oriëntering als aanbieder van oplossingen voor de behandeling van water en afvalwater. Met een sterke focus op energie-efficiëntie en duurzame producten deelt de Abionik Groep onze waarden”, aldus Oliver Hermes, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van de Wilo Groep.

Digitale ISH

Van 22-26 maart 2021 vindt de ISH Frankfurt, beurs voor Hvac en water digitaal plaats. De Wilo Groep greep de gelegenheid aan om de bezoeker vooraf virtueel mee te nemen in zijn noviteiten en een kijkje te gunnen op de nieuwe Campus in Dortmund.

Marc Stiebing, senior vice president sales region mature markets waarschuwde de deelnemers meteen. “Voorlopig zijn we nog niet van corona af. En hoewel componenten vooral in het begin moeilijk te krijgen bleken, blijven we ons motto ‘Moving Forward’ trouw.”

Hij vervolgt: “Met veiligheid en duurzaamheid in het achterhoofd streven we er naar water voor iedereen toegankelijk te maken. Komen we oorspronkelijk vanuit de heating-kant nu bieden we oplossingen voor water breed.”

Dat legt het bedrijf geen windeieren verklapt Stiebing vooruitlopend op de begin april verwachte personferentie over de jaarcijfers.

Noviteit

Christiaan Huth, directeur productmanagement Heating & AC presenteerde vervolgens de Stratos Giga 2.0 ID. “Deze nieuwste generatie Stratos beschikt over een inline dubbele pomp en kan via bluetooth en smart gateway connectie maken.” Oftewel, hij kreeg nog meer monitoringfuncties en mee.

Campus Dortmund

Vervolgens kregen we via de ‘skywalk’ een kijkje in de productiehallen. In alle drie staat nog steeds de mens centraal. Die staan in een u-vorm en zien in hun scherm na het scannen van een barcode hun taak. Logistiek zorgt dat ze precies op het goede moment het juiste materiaal binnen handbereik vinden.

Wilo neemt Abionik Groep over en houdt ‘digitale ISH’
Vervolgens kregen d toehoorders via de ‘skywalk’ een kijkje in de productiehallen. In alle drie staat nog steeds de mens centraal.

En zoals het een klimaatspecialist betaamt, draait het in het hele pand om energie-efficiëntie. In de entrée van de Campus toont een bord het verbruik door het hele pand. En elke productiehal kent zijn eigen klimaat toegespitst op de werkzaamheden.

Wilo neemt Abionik Groep over en houdt ‘digitale ISH’
En zoals het een klimaatspecialist betaamt, draait het in het hele pand om energie-efficiëntie. In de entrée van de Campus toont een bord het verbruik door het hele pand.

In een van de hallen staat een grote waterbak. Geen van de 14.000 type pompen verlaat de fabriek zonder een juist testcertificaat.

Wilo neemt Abionik Groep over en houdt ‘digitale ISH’
In een van de hallen staat een grote waterbak want geen van de 14.000 type pompen verlaat de fabriek zonder een juist testcertificaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.