Nieuws
Wilo ‘Fabriek van het jaar 2022’om digitale transformatie

Wilo’s slimme fabriek op het hoofdkantoor van het bedrijf in Dortmund kreeg onlangs de kwalificatie Fabriek van het jaar 2022. De technologiemultinational won een van Europa’s meest prestigieuze industriële prijzen in de rubriek ‘Outstanding Transformation: Digitalisation’. Volgens de jury zet de nieuwe fabriek in Dortmund de standaard op het gebied van digitalisering en duurzaamheid. De jury erkende onder meer ook de waterstofstrategie van het bedrijf.

Digitale transformatie

De Factory of the Year-verkiezing gebeurt sinds 1992. Sindsdien namen zo’n 2000 bedrijven deel aan de benchmark, aldus AT Kearney. De winnaars krijgen eerst aandacht in het novembernummer van het vakblad ‘Production’. Daarna vindt de officiële prijsuitreiking plaats op de Factory of the Year-conferentie in maart 2023. Wilo nam voor het eerst deel aan de wedstrijd en streed met de Slimme fabriek in Dortmund om de titel.

“Digitale transformatie biedt een schat aan nieuwe kansen”, zegt Oliver Hermes, President & CEO van de Wilo Group. “Ik ben dan ook bijzonder verheugd met deze prijs. Dat de jury ons als digitale pionier in deze rubriek bekroont, getuigt van onze ambitie en ons zelfbeeld om toekomstbestendige oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen van onze tijd.”

Smart Factory

Met deze prijs erkennen de organisatoren AT Kearney en SV Veranstaltungen in het bijzonder de gebruikte digitaliseringsoplossingen die de efficiëntie van de nieuwe productie in zeer korte tijd aanzienlijk verhoogden.

“In onze productie in Dortmund streven we naar volledige digitalisering. Van individuele processen via de fabriek tot waardestromen tussen fabrieken”, zegt Georg Weber, Chief Technology Officer van de Wilo Group. “Daarom zijn we bijzonder trots dat we in precies deze rubriek konden winnen. De prijs vertegenwoordigt een geweldige teamprestatie van alle betrokkenen bij de Smart Factory-gebieden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.