Nieuws

Werksokken voor zomer, winter en ESD

Werksokken voor zomer, winter en ESD

Redbrick komt met een nieuwe lijn werksokken waarin het ventilatiekanalen op de wreef, schokdemping en een vlakke, niet voelbare naad bij de tenen combineert. De slijtvaste stof Cordura verhoogt de levensduur van de sokken.

Soorten werksokken

Van beproefde technologieën uit de wandelsport leerde de fabrikant over het ademende CoolMax-materiaal. Dat houdt de voeten droog en fris. In de Thermosok voor de winter is juist ThermoLite verwerkt. Dat lichtgewicht, isolerend materiaal houdt de voeten juist extra warm. De All-seasons werksokken kun je het hele jaar door dragen. Ze beschermen tegen kou en houden de voeten fris als het warm is.

Voor professionals die werken met gevoelige elektronische apparatuur, ontwikkelde de fabrikant de ESD-sokken. Die zorgen ervoor dat de elektrostatische lading die je met elke beweging opbouwt, wordt afgevoerd. Dat verkleint de kans op het overbrengen van schokjes of vonkjes op de apparatuur waarmee de drager werkt.

Functioneel

De werksokken van Redbrick beschermen de voeten ook tegen wrijving waardoor de kans op blaren afneemt. De ventilatiekanalen die over de wreef lopen, zorgen voor een sterker ademend vermogen en voeren zweet af. Anders loop je de kans dat de zweetlucht in je schoenen blijft zitten. Bovendien kunnen vochtige voeten leiden tot infecties, zoals voetschimmel.

Goede werksokken zorgen ervoor dat werkschoenen comfortabel zitten. Het advies van de fabrikant: Trek dagelijks een schoon paar aan, dan ga je met plezier naar je werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.