Nieuws

WEG viert dubbel jubileum in Europa

WEG viert dubbel jubileum in Europa

WEG viert zijn 30 jarig bestaan in de Benelux. En WEG Nederland, een aparte tak binnen de Benelux bestaat al 20 jaar. WEG kwam in 1992 naar Europa met een eerste vestiging ‘WEG Europe’ in het Belgische Nijvel. Na tien jaar van snelle groei opende WEG meer regionale kantoren en magazijnen om de lokale Europese markten te bedienen.

WEG 30 jaar in de Benelux

Het bedrijf begon in de jaren ’90 met twee medewerkers en dat groeide uit naar op dit moment circa 70 medewerkers in de vestigingen Benelux en Nederland. Zij verzorgen de verkoop van OEM-producten, waaronder elektromotoren, frequentieregelaars, tandwielkasten en ander industriële componenten. De vestiging Benelux richt zich daarnaast vooral op op-maat-gemaakte oplossingen. Het combineert daarbij motor, aandrijving en besturing in de eigen werkplaats in een pakket.

WEG 20 jaar in Nederland

Na het ontstaan in 2022 van het nieuwe verkoopkantoor WEG Nederland veranderde WEG Europe in 2005 van naam en ging verder als WEG Benelux. Het richtte zich met name op de industriële klanten in België, Nederland en Luxemburg

Modificaties

Vorig jaar vergrootte het bedrijf het magazijn in Nijvel tot een oppervlakte van 6300m2 en het kantoor tot 700 m2. In het magazijn liggen ongeveer 40.000 motoren en 1.000 frequentieregelaars. Ook de werkplaats kreeg meer ruimte om hoogwaardige, individuele klantenservice te garanderen.

Daar vinden aanpassingen plaats als extra flenzen, lagerkappen, encoders, geforceerde koelingen, speciale lagers en dichtingen maar ook speciale uitgaande kabels en kabeldoorvoeren. Onder modificaties vallen een hogere IP-klasse en alle mogelijke aanpassingen op ATEX motoren. De werkplaats beschikt bovendien over een spuitcabine en een testbank.

Pompen

“De sterke vraag naar met name pompen, compressoren en producten voor koeltorens en ventilatiesystemen maakte een uitbreiding noodzakelijk”, legt Werner Lievens uit, Managing Director bij WEG Benelux. Deze uitbreiding laat zien dat we ook in de toekomst aan onze klanten in deze regio toegewijd blijven. Het stelt ons in staat om een hoogwaardige en snelle service te verlenen.”

“Ik ben trots op onze technische mogelijkheden in eigen huis en de sterke partnerschappen die we de laatste decennia opbouwden”, vult Martijn Brinks, aan, Commercial Branch Manager bij WEG Nederland. “Dit danken we aan de inspanningen van onze medewerkers en klanten in de Benelux. We zitten in een buitengewoon spannende groeiperiode bij WEG en hopen de komende jaren nog heel wat jubilea te mogen vieren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.