Nieuws
WEG-partner TechnipFMC wint Best EOR Technology Award

TechnipFMC won de Best EOR Technology Award op de World Oil Awards 2020. WEG hielp als partner bij het ontwerp van een onderzees verdeelstation bij het bekroonde project.

EOR Technology Award

Meer dan 270 genomineerden, afkomstig van ruim 90 bedrijven uit meer dan 12 landen wereldwijd dongen mee naar de prijzen. Die vielen in 18 categorieën die het hele spectrum van de olie- en gassector vertegenwoordigden.

Het winnende onderzeese verdeelstation van technipFMC bestaat uit een frequentieregelaar (VSD) van WEG en een transformator. Die liggen op de zeebodem samen met de voedingskabels die naar een generator boven water gaan.

WEG

Marek Lukaszczyk, Marketing Manager Europe & Middle East bij WEG: “Het uitdagende project voor WEG’s Oil & Gas-team versterkte de met Technip FMC. En goed teamwerk werpt zijn vruchten af.”

Elk onderzees verdeelstation krijgt een pomp voor de injectie of drukverhoging. Als de procesdynamiek in het systeem verandert, moet de pomp met elektromotor hierop anticiperen Dat toerental veranderen gebeurt via de VSD. Voor een hoogefficiënte en betrouwbare toepassing in het beschreven project bouwde en leverde WEG de MBW01.

TechnipFMC

“Het ontwikkelingsteam voelt zich vereerd met de 2020 World Oil Award”, liet Eduardo Cardoso, Director Subsea Processing Technologies bij Technip FMC weten. “Samen met WEG begonnen ruim we vijf jaar geleden aan de ontwikkeling van dit onderzeese verdeelstation. De spannende reis leverde veel uitdagingen en leermomenten op. Maar we hadden gelukkig een prima team en fantastische ontwikkelingspartners. Ik bedank het hoofdmanagement van de Technip FMC Technology Community voor de ondersteuning van het programma. Maar ook onze klanten voor hun hulp en adviezen en uiteraard WEG voor hun technologische expertise bij onze samenwerking.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.