Nieuws

WEG breidt uit in Noord-Afrika

WEG breidt uit in Noord-Afrika

WEG breidt de Franse tak van het bedrijf verder uit met de opening van een nieuw kantoor in Algerije. Het onlangs geopende kantoor zal WEG France helpen om zijn markpositie in Noord-Afrika te consolideren en zijn zakelijke relaties in de regio te versterken.

WEG

WEG voerde in juni van dit jaar een upgrade uit van zijn faciliteiten op de centrale vestiging in Lyon. Dit ter ondersteuning van het commerciële succes van het bedrijf in Franssprekende regio’s. De nieuwe faciliteit met meer dan 1000 m2 kantoorruimte en 5440 m2 magazijnruimte stelt het bedrijf in staat om de levertijden voor klanten te verkorten door meer services te bieden en een grotere voorraad aan te houden.

“De benadering waarmee we in Algerije begonnen, maakt deel uit van de internationale uitbreiding van de groep”, legt Christian Beaugrand uit, voorzitter en CEO van WEG France. “Nadat we onze commerciële en industriële posities in ontwikkelde economische zones hebben weten te consolideren, breiden we nu uit in dynamische regio’s waar er grote ambities zijn voor industriële ontwikkeling.”

Noord-Afrika

Algerije blijft groeien met een bevolking van 43 miljoen mensen waarvan meer dan 50 procent onder de 30 jaar is. De motorfabrikant zet in op een ethische benadering van werkgelegenheid en duurzaam personeelsbeleid. Daarvoor biedt de regio een ideale kans om banen te scheppen.

De productiekosten zijn daarnaast op wereldwijde schaal concurrerend. En Algerije beschikt over hoogwaardige, fossiele brandstofbronnen en het potentieel om hernieuwbare energiebronnen te ontwikkelen. Algerije ligt bovendien in het hart van het Middellandse Zeegebied. En dicht bij het Arabisch schiereiland en Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. Dat alles biedt exportmogelijkheden buiten de aanhoudend groeiende binnenlandse markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.