Nieuws

WEG bouwt nieuwe fabriek in Europa

WEG bouwt nieuwe fabriek in Europa

Motorenfabrikant WEG breidt het productievolume en de -capaciteit in Europa uit. Met nieuwbouw in Portugal verdubbelt het de cijfers. 100 nieuwe medewerkers gaan daar werken in een testlaboratorium voor midden- en hoogspanning elektromotoren en besturingspanelen.

WEG Europa

WEG Portugal vormt sinds 20 jaar het hart van de Europese productie van MV/HV motoren en besturingspanelen. De productie vindt nu nog in twee vestigingen plaats, Maia en Santo Tirso. Daar bouwen ruim 750 medewerkers jaarlijks meer dan 10.000 motoren die naar ruim 50 landen op vijf continenten gaan.

In Santo Tirso verrijst nu een nieuwe fabriek van 22.680 vierkante meter voor de productie van MV/HV motoren, besturingspanelen en LV-schakelkasten. Bovendien gaat het bedrijf hier de bijbehorende servicewerkzaamheden uitvoeren, zowel in de fabriek als op locatie. De fabriek in Maia verhuist ook naar de nieuwbouw in Santo Tirso waarna alle activiteiten op een punt plaatsvinden.

Door deze investering groeit de productiecapaciteit van elektromotoren tot IEC 1400 bouwgrootte en de bijbehorende MV/HV besturingen. Dit in aanvulling op de speciale explosieveilige motoren, motoren voor rookgasafzuigingen en maritieme motoren. Daarnaast zette het bedrijf al vol in op op-maat-gemaakte automatiseringsoplossingen en de een serie tools voor de digitalisering/automatisering, zoals Motion Fleet Management (MFM).

Testlaboratorium

In het nieuwe laboratorium kan de fabrikant het nieuwe productportfolio onder vollast testen terwijl klanten de testen in real-time monitoren.

“WEG gelooft al lang dat we onze producten daar moeten bouwen waar we ze ook verkopen”, legt António Duarte, Managing Director bij WEG Portugal uit. “Door de nieuwe investering neemt de productiecapaciteit flink toe. Het maakt ons bovendien flexibeler; het verkort de ontwikkeltijd en het versterkt onze verbondenheid met de Europese markt.”

WEG zal in haar nieuwe fabriek ook intensiever gebruik maken van robotica en automatisering en daarin de komende jaren steeds meer investerren.

Continu verbeteren

“Onze plannen berusten op het WEG Manufacturing System (WMS). Een programma dat we volgen om onze productiemethode continu te verbeteren”, vervolgt Duarte. “Dankzij deze filosofie kunnen we verspilling tegengaan en een optimale efficiëntie bereiken. We passen het WMS-model in ons hele bedrijf toe, ook in de kantoren. De aanstaande investeringen in Santo Tirso volgen deze denklijn en zullen ons veerkrachtiger maken voor de komende decennia.”

De tweede fabriek in Santo Tirso komt 2024 volledig in bedrijf. De verhuizing begint in 2023 en zal geleidelijk plaatsvinden om de productie of leveringen niet te verstoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.