Nieuws

Webinar Water in de circulaire economie

Webinar water in de circulaire economie

Op donderdag 4 juni 2020 van 16.00-17.00 uur vindt er een webinar plaats over Water in de circulaire economie. Het gaat in dit tweede webinar in de reeks met name over nutriënten als waardevolle grondstoffen.

Webinar

Ruud Schemen van Waterschap de Dommel en de Energie- en Grondstoffenfabriek, Jouke Boorsma en Aalke Lida de Jong beiden van AquaMinerals staan deze keer stil bij nutriënten uit de afvalwaterketen. Centraal staan fosfaat en stikstof waarbij een case rondom struviet aan bod komt.

Circulaire economie

De gevers beantwoorden vragen als: wat ambieert de (afval)watersector als het gaat om het terugwinnen van nutriënten? Hoe ziet het landschap voor het terugwinnen van nutriënten eruit? Hoe bouw je een goede business case en wat kost het terugwinnen van nutriënten eigenlijk? Maar ook Wat vraagt de markt? Welke rol speelt wet- en regelgeving? En welke andere, mogelijke belemmeringen ziet u?

Water

De watersector kan op diverse terreinen een rol spelen in de circulaire economie. Er liggen talloze kansen en al veel mooie voorbeelden.

KNW koos ook het thema ‘Water in de circulaire economie’ voor zijn Najaarscongres op 27 november 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.