Nieuws
WCM Summer School biedt uitdaging op gebied van onderhoud

De tiende WCM Summer School vindt in 2021 plaats in de laatste week van juli. Belangstellende young professionals en technische Master-, PDEng- of PhD-studenten geïnteresseerd in een uitdaging op het gebied van Maintenance Management & Engineering kunnen zich tot 1 juni aanmelden.

WCM Summer School

De Generaal-Majoor Kootkazerne in Stroe vormt het decor van de WCM Summer School. Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 juli 2021 kunnen young professionals met een bijzondere interesse in Maintenance Management & Engineering zich bewijzen. Ze moeten wel maximaal tien jaar geleden hun technische bachelor- of masteropleiding afgerond hebben.

Professoren van zeven Nederlandse universiteiten geven workshops. Op basis van recente inzichten in smart maintenance komen onderwerpen als big data, human factors, performance based contracting en life cycle costing aan de orde. Uiteindelijk sluiten de deelnemers de week af met een case study, dit jaar met Heijmans en Sweco, een bijbehorend bedrijfsbezoek en een leiderschapstraining.

Onderhoud

De case voor de WCM Summer School van dit jaar ontwikkelt zich rond het onderhoud intelligente verkeersdoorstroming (DaeS). De gemeenten Enschede en Almelo zoeken oplossingen richting slim onderhoud.
DaeS staat voor veilig, duurzaam en slimme doorstroming als een service. In deze samenwerking zijn Heijmans en Sweco verantwoordelijk voor het omzetten van het gewenste doorstromingsbeleid van de gemeenten naar daadwerkelijke prestaties op straat. Hiervoor maken Heijmans en Sweco vooraf afspraken over de gewenste prestaties en het beschikbare budget.
De deelnemers van de tiende WCM Summer School moeten nadenken over hoe Heijmans en Sweco samen met haar stakeholders een aantal van de beschikbare onderhoudsinnovaties kunnen inzetten. Dit om de onderhouds(contract)prestaties van de verkeersdoorstroomsystemen te verbeteren.

Uitdaging

De WCM Summer School onderscheidt zich vanwege het multidisciplinaire perspectief op onderhoud. Maar ook het werken aan een echte case, de begeleiding door top-hoogleraren op dit gebied en de deelname van young professional-collega’s brengt contacten voor de toekomst met zich mee.

Vooralsnog vindt de Summer School fysiek plaats tenzij de Covid-maatregelen anders vereisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.