Nieuws
Waterzuiveringsinstallatie met verhoogde efficiëntie en betrouwbaarheid
Wanner Hydra-Cell ultra-high-pressure RO process pumps also supplied to APATEQ, manufacturers of custom water treatment systems (as pictured).

Een groot Indiaas waterzuiveringsbedrijf verhoogde onlangs de efficiëntie en betrouwbaarheid van zijn waterzuiveringsinstallatie naar 20 uur bedrijf per dag. Daarbij spelen de Wanner Hydra-Cell asafdichtingsloze membraanpompen een grote rol.

Waterzuiveringsinstallatie

Het bedrijf runt de installatie voor een farmaceutische organisatie en kende voorheen vertragingen of downtime vanwege frequente lekkages en een gebrek aan betrouwbaarheid in kritieke pompen. Ze achterhaalden het probleem snel en vond in samenwerking met Wanner International een oplossing. De Wanner Hydra-Cell pompen kunnen met gemak een reeks corrosieve chemicaliën en vloeistoffen met een hoog gehalte aan vaste stoffen aan.

In het oude systeem moesten pompen op lagere snelheden draaien. De productie stopte vaak doordat deeltjes in de vloeistof vast kwamen te zitten in de pakking. Dat resulteerde vaak in een downtime van vier tot vijf uur om de paar dagen om de pakking te vervangen. De plunjers gingen slechts drie tot vier maanden mee.

De Wanner Hydra-Cell pomp zonder asafdichting bespaart het bedrijf elk jaar miljoenen dollars en vergroot de betrouwbaarheid.

Efficiëntie en betrouwbaarheid

Het waterzuiveringsbedrijf factureert zijn klant per liter verwerkte vloeistof en lekkage vormde een hoge kostenpost. Om over downtime nog maar te zwijgen. De fabriek draait met de nieuwe oplossing 20 uur per dag en de Wanner Hydra-Cell-pompen draaien permanent.

Paul Davis, managing director van Wanner International, zei: “In samenwerking met het multinationale waterzuiveringsbedrijf ontwierpen en installeerden we een efficiënte en betrouwbare pompoplossing. Daarmee konden we de operationele problemen in een keer oplossen. Onze innovatieve Wanner Hydra-Cell membraanpompen helpen bedrijven tijd, geld en middelen te besparen en waterverwerkingsinstallaties efficiënter en winstgevender te maken.”

Diverse systemen

Wanner International levert het Indiase bedrijf meer dan 100 pompen per jaar voor omgekeerde osmose (RO), de behandeling van effluent en industrieel afval.

Daarnaast levert Wanner International al jaren ultrahogedruk omgekeerde osmose (RO) procespompen aan verschillende bedrijven in de waterindustrie, waaronder Apateq. Deze fabrikant maakt waterbehandelingssystemen op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.