Nieuws
Waterscriptie wint Rachel Carson Afstudeerprijs 2022 hbo
V.l.n.r.: Rachel Heijne, directeur VVM, Esther de Kroon, HBO-winnaar, Sietse Gronheid, WO-winnaar en Patricia de Cocq, juryvoorzitter.

Esther de Kroon (Van Hall Larenstein) won op 20 mei 2022 de hbo-prijs van de 19e editie van de Rachel Carson Afstudeerprijs. Haar scriptietitel luidde ‘Iron oxidation in groundwater using a hyperbolic water vortex system’. De wo-prijs ging naar Sietse Gronheid (TU Delft/Universiteit Leiden) voor zijn scriptie Transition Experiments for Circular Construction: Learning-by-doing, but how.

Winnaar hbo-prijs

Bij de hbo-scripties en afstudeerwerkstukken telde de jury toepasbaarheid en relevantie zwaar mee in haar oordeel. Esther de Kroon schetst in haar scriptie manieren om het energieverbruik van grondwaterwinning te verminderen. Heel actueel in deze tijd.

De scriptie van Esther gaat volgens de jury over een relevant onderwerp met grote impact. Bovendien prees de jury het wetenschappelijk gehalte dat Esther toch op een toegankelijk manier schreef.

De wo-prijs ging dit jaar naar Sietse Gronheid (TU Delft/Universiteit Leiden) voor zijn scriptie over een circulair onderwerp.

Rachel Carson Afstudeerprijs 2022

Zowel water als de circulaire economie vormen grote maatschappelijke uitdagingen. Het experimenteren met dit soort projecten en daar zo veel mogelijk van leren, betekenen veel voor Nederland. De jury vindt het mooi om te zien hoe de inzichten uit de verschillende case studies samenkomen in een groot raamwerk en op basis van wetenschappelijke theorie. Verder acht het veel van de resultaten direct toepasbaar, voor vervolgonderzoek én voor de constructiesector zelf. Ze verheugde zich over de diepgang, de grondigheid en de reflectie in dit goed uitgevoerde en goed beschreven onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.