Nieuws
Water Innovation Challenge Limburgse waterbedrijven

Een challenge opgezet door Waterschap Limburg, Waterschapsbedrijf Limburg en Waterleiding Maatschappij Limburg resulteerde in een presentatie met de meest innovatieve ideeën. Team Core won bij deze Water Innovation Challenge zowel de Eureka- als de publieksprijs met hun idee om chemische stoffen efficiënter uit het water te halen.

Limburg

Limburg krijgt steeds vaker te maken met extreme hoosbuien. Denk maar aan een halfjaar geleden. Waterpartners staan daarom voor allerlei uitdagingen en vraagstukken die vragen om samenwerking en expertise. De balans vinden in watertekorten en wateroverschotten kunnen ze niet alleen. Limburgse waterpartners Waterleiding Maatschappij Limburg (WML), Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) en Waterschap Limburg (WL) daagden studenten van uit om hiermee aan de slag te gaan tijdens de Water Innovation Challenge. Studenten van diverse MBO’s, hbo’s en universiteiten bedachten en werkten tijdens de challenge ideeën uit rondom de beschikbaarheid van water. Negen groepen studenten presenteerden hun plan tijdens de finale van 17 juni.

Gewonnen prijzen

Er waren drie categorieën met voor elk een prijs. De Verbindingsprijs ging naar groep ‘Van Looswater naar Oogstwater’ met het idee voor agrariërs met watertekorten. ‘Babylon 2.0’ kreeg de Waterketenprijs. Dit idee ging over het gebruik van groene tuinen op daken voor het welzijn van werknemers. De Eurekaprijs belandde bij de groep ‘Core’ voor hun idee om chemische stoffen efficiënter uit het water te halen. Zij wonnen ook de Publieksprijs. Het publiek stemde mee tijdens de finale middels een gezamenlijke stemronde.

Bestuurder Arnold Jansen (WL), directeur Joyce Nelissen (WML) en directeur Geert Tummers (WBL) reikten alle prijzen uit.

Innovation

De winnaars van de Verbindingsprijs, de Waterketenprijs en de Eurekaprijs ontvangen onder begeleiding van de waterpartners een ontwikkelingsbudget om zo hun idee verder vorm te geven. Ze kijken naar doorontwikkeling van het idee en waar mogelijk implementatie binnen de waterketen. De winnaars van de Publieksprijs krijgen een dag in de wereld van water. De studenten mogen een kijkje nemen bij Waterschap Limburg, Waterschapsbedrijf Limburg en Waterleiding Maatschappij Limburg.

“Als juryleden zijn we trots op de studenten die vandaag allerlei creatieve en innovatieve ideeën aan ons presenteerden. We gaan graag aan de slag met de ontwikkeling van deze ideeën binnen de waterketen”, aldus de juryleden van de Water Innovation Challenge.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.