Nieuws
Wangen Pumpen ontvangt prijs voor opleidingsproject 4.0
VDMA Preisverleihung im Haus der Wirtschaft 19.5.22

Wangen Pumpen ontving onlangs een ‘Mobile Learning’-predicaat in Smart Factories. Dat gebeurde in de competitie Industry 4.0 Talents voor industriële bedrijven. Bij innovatieve opleidingsprojecten viel het digitaal platform voor leerinhoud in de prijzen.

Opleidingsproject 4.0

De staatssecretaris van het ministerie van Economie, Arbeid en Toerisme, dr. Patrick Rapp overhandigde de prijzen aan Vera Ellgass (duaal student bedrijfskunde) en Florian Stärk (commercieel medewerker). Zij presenteerden het project rondom de implementatie van het digitale platform MLS (Mobile Learning in Smart Factories) in de commerciële omgeving van de fabrikant. Het maakt kennis en leerinhouden op een eigentijdse manier toegankelijk voor alle cursisten. Volgens de jury: ‘Een goed voorbeeld van de vooruitstrevende digitale verbinding van het bedrijf. Prima, want dit beïnvloedt zelfgeorganiseerd leergedrag een positieve manier.’

Ellgass licht toe: “Het zorgt er ook voor dat content direct vanaf elke locatie kan worden opgeroepen.”

Wangen Pumpen

“We zijn erg blij met deze prijs die het project een echte boost zal geven”, vult Stärk aan. 

Zo moet het platform vanaf nu steeds geactualiseerd voor de diverse machines. Er komen theoretische en praktische tips&trucks en video’s op.

De directie en opleidingsmanager van Wangen ondersteunden het traineeteam vanaf het begin.

De prijs werd voor de derde keer uitgereikt en richt zich MKB-bedrijven die zich onderscheiden in de digitale transformatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.