Nieuws

Wangen Pompen investeert in statorproductie

Wangen Pompen investeert
Van links naar rechts: Lucas Meyer, Claus Garnjost en Simon Laible.

Wangen GmbH investeert dit jaar meer dan 1,5 miljoen pond in nieuwe machines voor de productie van stators. Met het bedrag moderniseert het zijn plant in de Duitse Allgäu-regio.

Wangen Allgäu

“De investering onderschrijft het belang dat wij hechten aan de site en de productie in Duitsland in het algemeen. We bestudeerden verschillende opties maar de site in Wangen blijkt toch de beste mogelijkheden te bieden” bevestigt Claus Garnjost, CEO van Pumpenfabrik Wangen GmbH.

Statorproductie

Vier van de nieuwste, state-of-the-art machines voor statorproductie komen er te staan. Zij blinken volgens de pompenfabrikant uit in productkwaliteit, precisie en technologie. “We verheugen ons op de output die de vier machines ons gaan bieden. Bovendien draagt de modernisering bij aan onze Industry 4.0- en digitaliseringsambities”, vervolgt Simon Laible, Hoofd Operations en bedrijfsleider bij Pumpenfabrik Wangen GmbH.

Investering in vier machines

Naast twee Desma Elastomertechnik GmbH elastomeer spuitgietmachines komen er een Mazak Corporation draaibank en een OTI Oberflächentechnik GmbH straalcabine. “Hiermee kunnen we een veel hogere productiekwaliteit halen vooral met de rubberproductie. Maar ook de productiesnelheid neemt toe en daarmee verkorten we het hele proces” aldus Lucas Mayer, Hoofd statorproductie en CNC-afdeling bij het bedrijf.

Er komt ook een nieuw vloerplan. Het bedrijf investeert in aanpassingen volgens de Toyota productiesystemen. Door die lean-methode wil het iedereen binnen het bedrijf doordringen van afvalvermindering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.