Nieuws

Vrouwen in de chemie

1
Vrouwen in de chemie
Foto: techniekbeeldbank

Koninklijke Vnci zet volop in op vrouwen in de chemie. Behandelt hun zomerpodcast al het onderwerp, toevalligerwijs zijn ook twee van de vier genomineerde voor de door Industrielinqs georganiseerde Plant Manager of The Year beiden vrouw.

Vrouwen

In de nieuwe podcastserie van de Koninklijke Vnci komen voor de chemische industrie belangrijke zaken aan bod. In de tweede aflevering gaat Vicky Hendriks, woordvoerder Koninklijke Vnci, in gesprek met Marina Boersema en Jessica Münch. Beide werken bij DSM en treden op als ambassadeur voor de campagne Women in Chemistry. Inmiddels ontstond er ook al een linkedin-groep Women in Industry en postte de dames ook op Instagram.

‘Met Women in Chemistry benadrukken we onze trots voor alle vrouwen in de chemie. We hebben meer vrouwelijk talent nodig in de sector, dus join us! Vertel je dochter, zusje of buurmeisje hoe tof het is om in de chemie te werken. #forcesforchange #empoweringwomeninchemistry.’

Plant Manager of The Year

Twee vrouwen dingen samen met twee mannelijke collega’s naar de titel Plant Manager of The Year. Mirjam Verhoeff en Ann Geens horen op 3 september 2020 of een van hen beide zich een jaar lang Plant Manager of the Year 2020 mag noemen.

Mirjam Verhoeff van DSM in Hoek van Holland: “We kunnen veel meer uit data halen in de chemische industrie.” Ze roept de sector op om de inzet van data gezamenlijk op te pakken.

Ann Geens van chemiebedrijf Ducor in de Botlek: “Feminien leiderschap kan tot betere oplossingen leiden.”

In hun nominatiefilms lichten ze hun insteek toe.

‘Wij Zijn Chemie’

Overigens zet Koninklijke Vnci niet alleen in op vrouwen. Ze benadrukken de noodzaak van meer mensen die willen werken in de chemie. Maar dat staat of valt bij over het voetlicht brengen hoe leuk de sector is. Dus u kunt helpen. Geef een digitaal gastcollege of virtuele tour aan leerlingen van een (middelbare) school uit uw buurt. ‘Als sector hebben we de nieuwe generatie hard nodig voor de uitdagingen van de toekomst. Daarom organiseert de Vnci samen met C3 de campagne ‘Wij zijn Chemie’ in oktober en november. Een oproep aan scholen en bedrijven om hun stem te laten horen.

1 reactie op “Vrouwen in de chemie

  1. Ivo Willemsen schreef:

    Helemaal goed. Bij ons is meer dan 10% vrouw binnen de chemie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.