Nieuws
Vraag en aanbod op arbeidsmarkt CareerLab tijdens Maintenance Next
Foto: TechniekBeeldbank.nu

Kennisplatform Maintenance Next, Talentium Careerportal Watertalent en vier technische opleidingen slaan de handen ineen op Maintenance Next. Zij organiseren tijdens de beurs het CareerLab.

CareerLab

“Het CareerLab past uitstekend bij ons beursthema ‘People’”, stelt beursmanager Pieter Bas Dujardin. “Personeelskrapte is bij al onze partners en exposanten een van de belangrijkste uitdagingen van dit moment. Het komt ook regelmatig aan bod in onze adviescommissie. Met deze samenwerking dragen wij een steentje bij aan de oplossing.”

Matty van den Berg, partner bij Talentium Careerportals, ziet dat bedrijven op zoek moeten naar andere manieren om jong talent binnen te halen. “In deze uiterst krappe arbeidsmarkt hoeven jongeren er niet meer op uit om werk te vinden. Het vraagt een heel andere benadering van werkgevers. Bijvoorbeeld door betere employer branding: wat heb je als werkgever te bieden? Talentium is een arbeidsmarktcommunicatiebureau dat bedrijven helpt bij het vinden van jong talent. Dat doen we voor 80 procent online, met ons portal watertalent.nl en voor 20 procent in real-life. In dit geval dus op de beursvloer.”

Ontmoetingsplek vraag en aanbod

CareerLab vormt tijdens Maintenance Next een fysieke ontmoetingsplek voor studenten, young professionals en de bedrijven die op zoek zijn naar personeel. Starters kunnen er carrière-advies krijgen maar ook stage- en afstudeeropdrachten en vacatures van op de vakbeurs aanwezige bedrijven vinden. Gedurende drie dagen vinden vraag en aanbod elkaar. Zoals in de diverse rondetafelgesprekken over arbeidsmarktvraagstukken en over werken in de technische sector. 

Studentendag

Op woensdag 10 april bezoeken studenten van het Techniek College Rotterdam, STC Brielle, de Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam de beursvloer. Ze krijgen van hun opleiding een inhoudelijke opdracht mee en zullen verschillende standhouders en het CareerLab bezoeken. Tijdens de andere beursdagen beantwoorden vertegenwoordigers van de vier opleidingen in het CareerLab vragen van bezoekers en standhouders op zoek naar jong talent. 

Na afloop van Maintenance Next  kunnen studenten, starters en professionals zich blijvend oriënteren op de arbeidsmarkt via Watertalent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.