Nieuws

Voortgangsrapportage Netwerk Aqua Thermie

Legio mogelijkheden met Aquathermie uit afval- en drinkwater

Netwerk Aqua Thermie (NAT) maakte eind augustus de balans op. Het constateert dat de bekendheid van warmte- en koudewinning uit water blijft toenemen bij een steeds groter wordende groep partijen en partners.

Voortgangsrapportage

De conclusie trekt NAT uit de inbedding van aquathermie in de RES 1.0 en de toekenning van PAW-subsidie voor wijken die aquathermie willen inzetten in de warmtetransitie.

Ondanks corona en het uitblijven van fysieke ontmoetingen bleef het netwerkbureau goed in onderling contact met de vele partijen en partners. Alle activiteiten van NAT (webinars, bestuurlijke bijeenkomsten en werkateliers) vonden net als bij anderen digitaal plaats. Maar de activiteiten trokken meer belangstellende deelnemers dan het vorige jaar. Ook digitaal neemt de belangstelling toe, zo constateert het netwerk.

Netwerk Aqua Thermie

De extra inzet in de eerste helft van 2021 op thermische energie uit drinkwater en de verbinding met de drinkwaterbedrijven/Vewin resulteerde in extra belangstelling en meer startende projecten vanuit die partijen.

De afronding van de Green Deal komt dichterbij. Het Netwerk zegt op koers te liggen om de doelen te realiseren. Nu gaat het nog de afronding als mijlpaal markeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.